DAGBOG - SIDSTE NYT - 2009

PICASA WEBALBUM

DECEMBER:

18.12.09: BARESI: fylder 5 år i dag - som tiden dog går :oD - og så skal Baggios urne hentes i dag - vi skal nok finde en fin plads til den. Boban kommer hjem fra "ferie" - jeg er sikker på at Baresi glæder sig :oD

5.12.09: BAGGIO: 29.05.96 - 05.12.09               

En rigtig trist dag i dag :o( - min gamle BAGGIO skulle have renset tænder og fjernet et par rovtænder - han gik glad og frisk ind til dyrlægen, men desværre fik jeg ham ikke med hjem igen - han døde af hjertestop under opvågningen....... - Baggio blev 13 år og knap 7 måneder. Dyrlægen gjorde ALT hvad han kunne for at ...redde Baggio, men hans hjerte kunne desværre ikke klare den milde narkose. Baggio var min første agility hund og blev også udstillet - han opnåede flg. 2 titler: DKAGCH og DKUCH og blev far til 62 dejlige hvalpe. Han var døv de sidste år, men var stadig en glad og frisk hund på sine gamle dage, som han tilbragte hos mine forældre. En helt igennem fantastisk familiehund - æret være hans minde!

 

Tak for alle jeres søde hilsner på Facebook! 

NOVEMBER:

15.11.09: BARESI - SVENSK VILDTSPORSCHAMPION - SVCH: Tak for alle lykønskningerne på Facebook :oD

Så gik turen mod Sverige igen - denne gang til prøve i SSRK regi. Prøven blev afholdt i Vänersborg - ca. 400 km oppe i Sverige. Dommer var Walde Dahlstrand (Drever klubben). Prøven var om søndagen, men vi skulle mødes om morgnen, så vi var nødt til at køre derop allerede om lørdagen. Jeg fulgtes endnu en gang med Flemming fra kennel Hunterfull. Regnen silede ned da vi ankom om lørdagen og det var ret så store mængder, lidt irriterende da det jo var 20 timers spor, hundene skulle gå om søndagen - det gør det jo ikke ligefrem lettere. Første hund der skulle på var Flemmings Barthez og dernæst Boban. Boban gik et rigtig fint spor, men jeg skulle godt nok lige vænne mig til at dommeren talte til mig undervejs, men det var nok fordi jeg var noget anspændt :oD - Boban skulle jo helst have en 1.pr., da han fik 2.pr. ugen før. Flemmings Ingeborg var næste hund og jeg må indrømme at jeg blev en anelse bekymret, for de var væk længe... men Ingeborg var blot meget grundig og fik 1.pr. ligesom Barthez. Sidste hund i gruppen var Baresi og da jeg skulle til at have ham ud af bilen, spurgte dommeren om han var en dygtig sporhund - beskeden som jeg er, stod jeg og mumlede lidt, men da han så spurgte igen fik jeg fremstammet et JA :OD. Hvortil dommeren svarede det var godt, for terrænet er meget svært, der er meget vand og sporet er længere end 600 m...... - jeg tror lige der var en der begyndte at svede, selvom regnen væltede ned. Lige inden Baresi fik lov at starte, sagde dommeren at han var spændt på om Baresi ville gå, som han havde vurderet ham til, ved blot at observere ham frem til sporets start.

Baresi var ikke den eneste der blev CHAMPION den dag - det gjorde hans datter INGEBORG også - STORT TILLYKKE til Kennel Hunterfull!

To stolte Champions :oD

Boban: Han lagde ud i fin stil og gik rigtig koncentreret, også selvom man kunne høre livlig aktivitet fra div. motionister og stavgængere på stierne :oD. Vi så også fodspor fra en ELG undervejs og det forvirrede Boban lidt på den ene strækning. Men ellers  klarede han det rigtig godt - ringede en anelse i 2 af knækkene og gik 10 m for langt i 4. knæk, men vendte selv om igen :oD - blodophold undervejs gik også helt fint! Skuddet, var som vanligt heller ikke noget der forstyrrede Boban og han søgte fint videre bagefter - så det var en velfortjent 1. pr.

Prøve - Kritik    Boban-Diplom

Baresi: Sporet startede midt i en kæmpe vandpyt og Baresi ladge ud med at gå i en bue uden om vandet, hvilket bestemt ikke gjorde føreren mere tryg, jeg havde jo lige fået at vide at der var mange vandpytter på dette spor - nå, men det blev godt nok gjort til skamme. Baresi kæmpede sig igennem vandet ud på Lyngmarken, som bestod af store mudderhuller, godt fyldt op med vand og klippestykker overalt. Han var super sej, men jeg må nok indrømme at jeg var noget nervøs for om vi var på rette vej. Baresi har jo fart på når han går spor og jeg plejer faktisk at stole 100% på ham, men efter at have været igennem lyngmark, klippestykker og ud i rigtig tæt skov, kom jeg lidt i tvivl. Dommeren han gik og småsnakkede lidt med sig selv, så en overgang troede jeg faktisk ikke at han kunne finde vej :oD. Man kan let miste orienteringen, for knækkene er bestemt ikke vinkelrette og da vi nåede tilbage i lyngmarken igen, var jeg sikker på at vi ikke var på rette vej, men så var det jo godt at Baresi var med, for det var helt korrekt det han lavede :oD. Egentlig godt  at Flemming og jeg forinden havde lagt spor herhjemme over Å'er, for Baresi skulle krydse den samme Å 2x. Jeg skulle nok have haft gummistøvler på, for vandet løb direkte ned i mine støvler, hver gang jeg blev nødt til at træde i hullerne mellem klippestykkerne. Ca. 100 m før sporets afslutning bliver man bedt om at stoppe, alt imens at dommeren går 5-10 m væk og løsner skud, for at se om hunden kan arbejde videre bagefter. Også dette gik helt fint, selvom Baresi bliver noget mere tændt når der skydes, han har jo været med på praktisk jagt - men han kan sagtens skelne og søger fint videre på sporet. Desværre havde ræven taget løbet, selvom det var bundet fast, men han fandt da frem til hvor det havde ligget. Efter prøven spurgte dommeren mig om jeg troede Baresi havde bestået, og jeg må indrømme at jeg svarede noget der lignede et nej, men han tog bare fis på mig - Baresi var den bedste hund i vores gruppe - så det var noget af en spor oplevelse at slutte et CHAMPIONAT af på :oD. 

Prøve - Kritik    Baresi-Diplom

4 stolte hunde med 1. præmie i Åben klasse.

Flere billeder

8.11.09: Agility, DAL - Bane 4: Årets sidste DAL bane skulle løbes og jeg ville give alt for at løbe fejlfrit, da Baresi lå nr. 1 og Boban nr. 3 sammenlagt efter resultaterne for bane 1, 2 og 3. Men skæbnen ville at Boban snublede og rev en pind og Baresi blev disket på 4. sidste forhindring - øv øv øv - så nu er det bare at håbe at de der kan nå og indhente os, laver fejl eller bliver diskede :oD. Sidste år sluttede Baresi med at blive nr. 2 og Boban nr. 3, så det ville da have været rart at slutte i TOP 3 igen i år :oD. Boban blev nr. 3 i HH og vandt noget strikkegarn - jeg må vist hellere høre om min mor ikke kan strikke et fint halstørklæde til mig :oD

 

7.11.09: Agility stævne, Barthahus, DGI: Et lille hyggeligt stævne i ridehus. Boban var tilmeldt senior klasse og vandt begge sine løb. Baresi stillede op i øvet klasse, han fik en feltfejl i det ene løb og havde en stor bue i det andet løb, hvor han blev nr. 2. Præmierne bestod af hundeguffer :oD

6.11.09: Viltsporprøve, Åben klasse, Slöinge, Sverige (Gravhunde klubben): Dommer: Siv Bengtsson

Denne gang havde Flemming (Kennel Hunterfull) og jeg booket en prøve i den svenske TAX klub ~ Gravhunde klubben. Området lå i nærheden af Falkenberg, ikke så langt fra kysten. Vores dommer fortalte efter prøven, at hun havde gået spor siden 1963 og blev dommer i 1969. I det område hvor vores spor lå, havde hun tit hunde der dumpede, da hundene åbenbart nemt kan blive forstyrret, når vinden kommer fra havet (Saltvandet).

Vinden kom netop fra havet denne dag, men det betød ikke synderligt for vores hunde. 

Flemmings Ingeborg (Baresis dater) var første hund i vores gruppe og hun gik efter sigende et super flot spor - hun opnåede 1. pr. og HP - super flot. 

Næste hund var Baresi og han havde godt nok travlt. Han gik første strækning og knæk med blodophold uden problemer. Strækning nr. 2 og knæk også fint. På 3. strækning  med blodophold gik det fint, dog gik han i ring ved 3. knæk. På strækning 4 gik han lidt i krydssøg, men klarede tilbagegangen helt fint. Sidste strækning gik fint, men han gik i ring ved slutningen af sporet, men finder dog fint frem til løbet og dermed er hans anden 1. præmie i hus :oD.

Flemmings Barthez gik også fint og fik 1.pr.

Sidste hund var Boban og han gik rigtig godt indtil blodopholdet på strækning 3 - der blev han ved med at gå i ring, der havde været dyr, og han valgte så at fortsætte i den forkerte retning og vi blev kaldt tilbage - ØV - men resten klarede han fint frem til løbet - så det blev desværre kun til en 2.pr. - så vi må på den igen :oD

Desværre var det blevet for mørkt til at tage billeder, så jeg har sat nogle på fra træningen. Desværre fik vi kun en dommerseddel og hverken rosette eller Diplom :o(

Ingeborg (Baresis datter) fil 1:a og HP -              Foto: Kennel Hunterfull

Kritik - Boban   Kritk - Baresi

1.11.09: Agility stævne VAS: Til dette indendørs stævne havde jeg kun meldt Baresi til, da Boban skrider på det gamle, glatte Gundsølille tæppe :o(. Mit mål med dette stævne var egentlig at træne starter, da Baresi TYVSTARTER i alle løb - hmrff. Men hold op hvor er det svært at være konsekvent og OFRE alle løb... Baresi lagde ud med at tyv starte i første løb, jeg satte ham tilbage inden han sprang over første spring, men da vi så skulle prøve igen, tog han igen springet før tid. Jeg satte ham tilbage, men han smuttede igen og vi løb banen færdig. Ja jeg skulle nok have båret ham ud, for det havde nok været en "straf" for ham ikke at løbe. Skønt med en TÆNDT hund, som for øvrigt altid sidder til han får lov at løbe, når vi træner. Hold op hvor er han bare fræk og hvor er det svært at tage en beslutning med de starter.... I de 2 øvrige løb, tyvstartede han næsten, dvs. jeg kunne gå 2 skridt ud - hmm. Nå, men bortset fra det var han lige en tand for kæk på vippen - herren havde ikke tid til at vente på at vippen var i jorden. På bommen blev han dømt for fejl, men han havde nu feltet :oD. I VAS cuppen løb han rigtig godt (6. bedste tid ud af 56 hunde), men han havde desværre 2 nedrivninger, havde ellers .

Resultater

OKTOBER:

24.10.09: Agility Løvfaldsstævne, Ribe hundevenner: Susanne og jeg har været på tur i det jyske - et rigtigt godt stævne. Boban løb i senior klasse og det var hans skyld at vi fik præmier med hjem. Baresi løb egentlig godt og i et flot tempo, men han havde lidt nedrivninger og et par disk, så ingen præmier til ham. I SP3 xtra lå hans tid ellers til certet, men han havde revet 2 pinde - hmrff :oD

Resultater

9.10.09: Agility kursus med Sarah Lorentzen:  Vi har igen været på kursus med Sarah - et rigtig godt kursus, dog irriterede det mig lidt at Baresi sjuskede sådan og rev op til flere spring - hnrff - han har altså ind i mellem lidt for travlt den lille fyr :oD

3.10.09: Video klip:  Så fik jeg lagt videoklip og resultater ud fra Årets Agility Hund, Finaleløb - se d. 12/13.9

SEPTEMBER:

26-28.9.09: Vildtsporprøve - Åben klasse, Fryksta Kil, Värmland:  Efter endt prøve i Køge, nåede jeg lige hjem og vende, for dernæst at sætte kursen mod Sverige. Jeg blev hentet af Flemming (Kennel Hunterfull) og vi havde 2 hunde med hver. Der var ca. 8 timers kørsel til Värmland og da vi ikke vidste hvornår vi skulle op om søndagen, blev vi nødt til at køre allerede lørdag. Søndag satte vi så kursen mod prøvestedet, men desværre viste det sig at vi først skulle op kl. 17 - hmrff - så kunne vi have ventet med at køre til søndag... Vi var de sidste der skulle op, og der var 2 dommere der skulle dømme. Så vi fik hver især lov til at gå med begge dommere. Baresi skulle op først, han var bare så sej, han gik som en drøm og gik tilbagegangen helt perfekt og klarede alle knæk uden at gå i ring og fandt fint frem til finalen. Skoven mindede meget om dansk skov, så det var ikke så stor en oplevelse, som da vi var oppe til Anlægsprøve i Nävekvarn, og så virkede sporet meget nemmere. Boban gik også godt, dog ringede han lidt i knækkene, han virkede lidt urutineret på sporet, dog stadig meget koncentreret, men ikke lige så godt som til anlægsprøven, men han fandt fint frem til finalen. Tilbagegangen gik han ikke ud i, han gik knækket til bravur i stedet for. Begge hunde blev godkendt mht. skud på sporet og det endte med 1.pr. til dem begge :oD. Baresis datter/Bobans oldebarn fik også første præmie :oD. Barthez havde parret inden han satte kursen mod Sverige, så hans tanker var nok et andet sted :oD, for han røg af sporet 1 enkelt gang, men han fik skam en flot 2. pr. Så alt i alt var det en flot debut i åben klasse :oD. Vi var først færdige med præmieoverrækkelserne kl. 19, så vi blev enige om at finde et sted at overnatte på vejen hjem, i stedet for at skulle køre om natten.

Baresis kritik  Baresis Diplom  Bobans kritik  Bobans Diplom
3 generationer: Datter-Ingeborg, Far-Baresi og Olde-Boban

  Barthez-Ingeborg-Baresi og Boban

Flere billeder her

26.9.09: Lydighedsprøve/Rally opvisning, Spanielklubben, Køge:  For første gang i SPK's historie blev der afholdt Lydighedsprøve - jeg havde tilmeldt Boban i LP1, selvom jeg ikke rigtig havde fået trænet. Han gik en ok prøve, dog mistede han 20 point i Næseprøven, da han tog den forkerte klods - hmm :oD og han rejste sig i Fællesdæk, dog først da jeg kom tilbage og stod ved siden af ham, men det koster jo point - han havde også en del skævpladser, men vi fik 141 point og en 2.pr. - ganske ok med en hel øvelsen som ikke blev udført korrekt. 

KRITIK  VIDEO

Poul Lysholt og Katrine Søegaard havde lokket mig til at demonstrere en bane på Ekspert niveau og det var nu sjovt at gå lidt Rally igen, dog fik jeg lige vist en helt ny øvelse :oD - 1 skridt, 2 skridt, 2 skridt  og 3 skridt frem ha ha - jeg fik vist talt lidt forkert :oD 

VIDEO

Sakset fra Pouls blog: Vi havde lokket Dorte Lauritsen til at demonstrere rally lydighed med sin Cocker Boban (Blenkarn Lion King), som er rally champion; Katrine havde lagt en svær bane, som Boban og Dorte gennemførte med bravur. Der var også lagt en lettere bane, som man kunne få lov at prøve med Katrine som vejleder.

Tak for den fine flaske GULD-Champagne :oD - den er go' nok - det er ægte guld der er i flasken!

 

16. - 22.-9-09: VM i agility, Dornbirn, Østrig: Læs også denne landsholdsblog

Flere billeder her

Endnu en gang gik turen mod VM, denne gang havde vi (Susanne, Heidi, Jeanie og jeg) valgt at køre med tog. Så onsdag aften tog vi nattoget mod München - Lindau - Dornbirn - vi havde en sjov tur derned og vi fulgtes med Ellen og Sissel. 

Vores hotel

Torsdag var vi en tur forbi hallen for at se de forskellige lande træne, desværre nåede vi ikke at se det danske landshold og derefter stod den ellers på afslapning. Denne gang havde vi booket hotel kun 2,5 km fra hallen, så det var helt rart at kunne gå til og fra hallen. Hallen lå tæt på et stort indkøbscenter hvor vi fik tid til at shoppe ind imellem :oD. Om aftenen mødtes vi med Tina Skotte, Preben og Nete for at spise på Kinesisk restaurant - uhh - super lækker mad. De boede for øvrigt på samme hotel som os, så lidt hygge på værelset blev det da også til - de havde været et smut over grænsen og handlet godt ind - skål :oD

Foto: Susanne Merris

Fredag stod den på HOLD løb og stemningen i hallen var høj fra morgenstunden og der var vist også nogle stykker som havde fået en enkelt fadøl eller for meget vin i løbet af dagen :oD - men sjovt var det og vi fik set en masse god agility. Verdensmestre for store hunde blev Rusland. Aftensmaden ja den tog vi med hjem fra den lokale grill og så havde vi ellers en sjov aften på værelset.

Lørdag var det tidlig op igen og ned i hallen kl. 8 og det var super skønt med en frisk gåtur ned til hallen. Hold verdensmestrene for Lille og Mellem skulle findes og der skulle løbes individuelle løb. Rusland vandt deres anden hold guld medalje, denne gang for små hunde. Finland vandt guld med deres mellem hold. Denne aften tilbragte vi på en super god Italiensk restaurant og så ellers tilbage på hotellet.

Foto: Susanne Merris

Søndag var dagen hvor de Individuelle verdensmestre skulle findes og stemningen var helt i top, men det var den nu også de øvrige dage - en stemning der simpelthen skal opleves live :oD. Der var for øvrigt også rig mulighed for at handle ting ind til hundene i pauserne, både i og uden for hallen. Og vi måtte simpelthen også se at få smagt de grill kyllinger som vi havde kigget langt efter de øvrige dage - uhhm - den smagte godt. Verdensmestrene blev kåret og guldet gik til: Lille: Carolina Pelikka/Finland,  Mellem: Natasha Wise/Dizzy fra England, Stor: Lisa Frick/Hoss fra Østrig.

I år havde vi valgt ikke at tage hjem søndag, men derimod vente til mandag - det var helt rart ikke at skulle stresse hjemad :oD - Alt i alt en super hyggelig tur med masser af god agility og hyggeligt samvær - vi sidder klar i hallen i Rieden, Tyskland, i 2010 - det er helt sikkert!

Samlede danske resultater - sakset fra landsholdssiden: :

12. + 13.-9-09: Agilitystævne, Albertslund, DKK: Årets sidste udendørs stævne. Begge rødder havde kvalificeret sig til at løbe Finale løb (Årets agility hund), men for første gang i flere år, skulle ingen af dem have medalje for placering mellem de 10 bedste :o(, men pyt de endte begge i Top 15.  Baresi løb et rigtig fint, fejlfrit finale løb og blev nr.  ud af . Boban fik fejl på bommen og en enkelt vægring. 

RESULTATER  - FINALERESULTATER

FINALELØB - BARESI 

FINALELØB - BOBAN

Baresi var igen i år med på det vindende hold i kampen om titlen ÅRETS AGILITY HOLD :oD, så vi fik en stor buket blomster og en fin pokal :oD

ÅRETS AGILITY HOLD 2009: WOWCHESKY

5-9-09: Vildtsporprøve - Anlægsklasse, SVERIGE: Så blev det endelig tid til at prøve kræfter af i de svenske skove. Jeg har jo længe gerne ville op til en Schweiss prøve. Det var egentlig også meningen at jeg skulle til Schweiss prøve herhjemme, men det kan være lidt svært at få plads på prøverne, når nu det ikke lige er en Beagle man har - jeg er ellers medlem af Beagle-klubben, men Beagler har selvfølgelig 1. prioritet til klubbens prøver. :oD. Det er jo desværre ikke muligt at gå op til prøve i Spaniel klub regi herhjemme, da denne prøveform ikke er en del af klubbens prøver.

Så turen gik til Nävekvarn, 500 km oppe i Sverige, hvor den Svenske Spaniel og Retriever klub afholdte viltsporsprøver. Heldigvis skulle jeg ikke køre den lange vej alene, men følges med Flemming fra kennel Hunterfull. Vi ankom til jagtklubben (SSRK) i Nävekvarn, 1 time før prøven skulle starte, da der var mindst 2 hunde (Baresi og datter Ingeborg) som skulle køres lidt trætte inden prøven, så der blev kastet KONG :o). Flemming havde taget Barthez (Fransk charmør) og Ingeborg med og de skulle til prøve hos Helena Sjøstrøm. Mine 2 rødder skulle op hos Anders Pettersson. 

Boban skulle lægge ud og jeg var godt nok spændt. Han fik et meget kuperet og skiftende terræn, såsom: Barrskog, Løvskog, Blandskog, Myr-mossmark, tæt Skvattran og diverse klipper. Han lagde ud med at skulle igennem tæt krat af tykke grene med bær på (hmm - havde ikke lige tid til at finde ud af hvad det var) og det gik bare så fint, men hold op hvor var jeg nervøs, men det gik, dog havde jeg generelt lidt svært ved at stole på om det var den rigtige vej det gik, men det var det :oD. Han klarede knækkene fint (4 stk.) og blodophold på 3. strækning gik også fint, han studsede ikke, men fortsatte bare. Dommeren havde lagt et spor, som var det til en Åben klasse, men det vidste jeg ikke, så der var lavet en tilbagegang (ved knæk nr. 2) og der cirklede Boban en del, det havde VI jo ikke prøvet før, men han løste opgaven og gik fint tilbage af sporet igen, selvom jeg var sikker på at den vej skulle vi da i hvert fald ikke, men det skulle vi. Sporet var 600 m langt, men det føltes som flere kilometer og sveden piblede fra panden, specielt da vi kom tilbagegangen :oD. Boban havde selvfølgelig ingen problemer med det kuperede terræn, han er jo adræt, det var værre med føreren, som ind imellem havde lidt svært ved at komme op af skrænterne :oD. Men i "mål" kom vi og Boban tog glad sit løb i munden, dog måtte jeg lige belønne ham med en lille dåse kattemad, som vi jo plejer at gøre, når vi når finalen :oD. Dommeren var meget imponeret af Boban og sagde flere gange, efter prøven, at han var en dygtig hund - så STOLT det var jeg :oD. Boban brugte 22 min og jeg vil tro at de 3-4 min blev brugt ved tilbagegangen :oD

Baresi er jo en travl herre, også når han går spor, men til denne prøve gik han i et passende tempo, men han har en helt anden søge stil end Boban, han søger højere, lidt på FT vis, men det er tydeligt at se at det er blodet han går på. Han gik lidt i ring ved knæk nr. 2, men løste det fint og på strækningen med blodophold, studsede han lidt, men fortsatte i fin stil - resten var helt fint og jeg var stolt og glad da vi nåede finalen hvor Baresi stolt tog løbet i munden :oD. Baresi gik på 17 min, men brugte 3-4 min ved knæk nr. 2, hvor han gik i ring.

Flemming skulle starte først med Ingeborg og hun gik så flot, så flot, hun gik lidt i ring ved de første 2 knæk, men ellers gik det rigtig godt - dommeren var meget imponeret :oD, og hun løste opgaven på kun 14 min - Super sej pige - farmand er stolt :oD

Barthez gik fint, men gav sig god tid og brugte næsen godt, han løste opgaven på lige godt 30 min., der var vist et par steder hvor han kom lidt væk fra sporet, men det betyder ikke noget, så længe hunden er koncentreret og arbejder.

Alle 4 hunde arbejdede konstant og brugte deres næser rigtig godt - men der var godt nok 2 førere der havde fået det en smule varmt, for man ved jo ikke om man er købt eller solgt, førend man når til finalen og dommeren endelig giver sit besyv med :oD 

En stor oplevelse og jeg må helt sikkert af sted igen - næste gang i Åben klasse :oD

Der findes flere billeder her i mit Picasa album.

Bobans kritik - Bobans Diplom

Baresis kritik - Baresis Diplom

Ingeborgs  kritik 

AUGUST:

30-8-09: Agility stævne - NPA Helsinge: Igen i år havde NPA stablet et rigtig godt stævne på benene, og her bør især nævnes de gode præmier både iforb. med løb og amerikansk lotteri. Og tænk jeg vandt et gavekort til en Fotobog, så den må jeg vist hellere få lavet her i efteråret. Baresi havde hurtigste tid i AG3, men det kneb med at løfte fuserne, herren havde for travlt :oD. I Spring Åben løb han på en delt 2. plads af 29 hunde :oD. Boban vandt Spring åben senior - der var 4 hunde i klassen.

Resultater kan ses her

29-8-09: RALLY DM - DKK SABRO: JEG STORE FJOLS! Efter kun 3½ times søvn, blev jeg hentet af Susanne og Cocktail og så gik turen ellers mod Sabro. Vi fik slået telt op og gjort klar til at vi skulle gå Indmarch. Århus garden førte an og så blev vi ellers linet op i DKK kreds rækkefølge. Det var en festlig måde at starte dagen på. Der var 18 hunde, som havde kvalificeret sig til DM i Ekspert klassen og meningen var så, at der skulle findes de 10 bedste, når alle havde været igennem første bane. Boban var tændt, men JEG var vist lige en tand for træt.... - vi gennemførte banen og ærespladsen gik også fint, så jeg var glad. Men JEG STORE FJOLS havde lavet fejl i 2 øvelser, UDEN at jeg havde opdaget det, ellers havde jeg jo lavet øvelserne om og dermed kun mistet 6 point - ØV - men nej vi mistede lige 2x 10 point og fik derfor KUN 79 point ud af 100 og hvis jeg ikke havde kvajet mig, ja så havde vi fået 99 point ud af 100!!! og dermed gået videre til næste bane - øv øv øv - så der røg det DM :o(

Jeg skulle have haft Boban på plads som en del af denne øvelse

Den øvelse som jeg lavede i stedet for - hmrff

Jeg skulle have haft Boban på plads som en del af denne øvelse

Den øvelse som jeg lavede i stedet for - hmrff

Når, det så er sagt må jeg vist hellere ønske Susanne og Cocktail et STORT tillykke med 3.pladsen - super flot - de fik 96 point på første bane og blev placeret mellem de 10 bedste og gik derfor videre og på næste bane fik de også 96 point. 

28-8-09: Ferie/Dates: Så er vi hjemme igen efter en skøn uge på Korfu - vi havde en rigtig dejlig tur. Og hundene, ja, de blev passet hos mine forældre, og dog, Baresi fik en uges "ferie" på kennel Hunterfull. Flemming og Jonna havde nemlig været så søde at sørge for at Baresi kunne komme på date, en STOR tak for ulejligheden. Af alle uger var det naturligvis sådan at de 2 søde, piger var i løbetid i netop den uge hvor vi skulle på ferie :oD. Så nu må tiden vise om der kommer FRØlinger. 

21-8-09: Baresi: I den kommende tid skal Baresi på "date" :oD - han får nemlig fint besøg fra Sverige og Tyskland - nøøj hvor bliver det spændende. Så hvis alt ellers går efter planen, vil jeg skrive lidt mere på hjemmesiden hen af vejen ;oD

Baggios søn Magnus (Sparky Joy's Blue Didrik): Gerd har været oppe til LP1 med Magnus og han fik en flot 1.pr. STORT tillykke til Gerd og Magnus. Jeg har jo den store fornøjelse at følge Magnus, da han løber agility i samme klub. Det er lidt mærkeligt, for det er som at se Baggio da han var ung, dog bare i en mørk blue udgave. Han har samme dybe gøen og fuld fart rundt på banen - en super sød hund.

20-8-09: SCHWEISS træning: Henover sommeren har jeg trænet en del Schweiss med hundene og da det er vigtigt også at træne på spor man ikke selv har lagt ud, har jeg trænet i Beagle klubben, når ikke lige det faldt sammen med min agility kalender. Men jeg har også trænet sammen med Flemming fra kennel Hunterfull. det er nemlig planen at jeg med tiden gerne vil til Schweiss prøve i Sverige, men inden da skal rødderne lige bestå en anlægsprøve. 

15. + 16.-8-09: Agility stævne - DKK Hillerød: I denne weekend var det allersidste chance for at opnå den sidste DM kval. AGÅ om søndagen var lidt drilsk, men Boban kom igennem, dog desværre med en "flyver" på vippen - øv - øv - øv - Boban skal for første gang ikke med til DM :oC. Til gengæld fik Boban endnu en DM kval. SP, som ikke kan bruges til noget, dog blev han nr. 7 ud af 38 - han kan endnu den gamle dreng :oD. I SPÅ var der rigtig mange fælder, men Baresi kom fint igennem også uden nedrivninger, men DESVÆRRE begik JEG den fejl ikke at sende ham uden om et spring, jeg tabte min arm og glemte at sige "uden om" - øv - øv - øv - Baresi skal heller ikke med til DM - hmm - lidt mærkelig tanke, men vi må på den igen til næste år. Eneste trøst er at kun 1 ud af de 4 mellem hunde, som er udtaget til at løbe VM i Østrig, har kvalificeret sig til DM....

Flemming (Kennel Hunterfull) havde i denne weekend, Baresis datter, INGEBORG, oppe til VATTENPROV (EVP) i Sverige og hun bestod - STORT tillykke :oD

Bobans søn Django var til RALLY PRØVE, med Sofie som fører og de opnåede 98 point ud af 100 point, hvilket udløste titlen RALLY BEGYNDER MESTER (RALLY-B), da det var 3. gang de bestod klassen - STORT tillykke til Sofie og DJANGO. Han slægter vist sin far på :oD

Bobans barnebarn / Baresis halvbror - CHUTNEY førte sig frem og fik sin 2.oprykningsplacering i AG1 - STORT tillykke til Susanne og CHUTNEY :oD 

Baresis kuldbror Walter rykkede op i SP3 - STORT tillykke til Heidi og Walter.

HOLD løb: Baresi løb fejlfrit i begge holdløb - juhuu :) og sørme om ikke holdet igen i år løber med titlen ÅRETS HOLD :oD - se stillingen her - Diskede hold er ikke med på listen!

ÅRETS AGILITY/ ALLROUND HUND: Se stillingen for: AGILITY       ALLROUND

14-8-09: RALLY DM - DKK SABRO: I dag kom der sørme brev om at Boban har kvalificeret sig til DM i RALLY LYDIGHED i ekspertklassen :oD - HERLIGT - vi glæder os! Følg med på denne side 

8-8-09: Agility stævne - DCH Nykøbing: Susanne og jeg havde valgt at køre den lange vej til Falster for at se om det ville lykkedes at få den sidste DM kval. i hus. Både Boban og Cocktail manglede en i Agility og sørme om ikke det lykkedes for Susanne og Cocktail - STORT tillykke med at alle DM kval. er i hus :oD. Boban fik endnu en DM kval. i SP, som vi ikke kan bruge til noget :0(, men han blev nr. 5 ud af 17 hunde. I AGÅ blev Baresi nr. 4 af 17 og fik dermed en AG kval. Så status er nu at Boban stadig mangler en DM kval. i AG og Baresi mangler i SP kval., men han er nu lovlig undskyldt, da han har misset stævner pga. min fibersprængning samt den tandpine han døjede med.

1-8-09: Agility opvisning - Karlebo Byfest: Så blev det tid til den årlige agility opvisning ved Karlebo byfest. Agility klubben repræsenterede alt lige fra letøvede til konkurrence ekvipager. Der var mange interesserede tilskuere - Alt i alt en hyggelig dag, selvom det var lidt hårdt at slæbe forhindringerne frem og tilbage :oD

JULI:

1-7-09: Mrs. Barbara Hodgetts, Kennel Blenkarn - Bobans opdrætter: I dag er en lidt trist dag - jeg har netop fået af vide at Bobans opdrætter døde d. 19/5-09, i en alder af knap 84 år. Barbara ringede gerne et par gange om året for at følge med i Bobans liv og færden. Sidste år havde hun stolt sat et billede af Boban (over slutspringet til VM i Basel), i den engelske Cocker årbog og jeg er sikker på at han i år ville have figureret i bogen, som nyslået RALLY LYDIGHEDS CHAMPION, men dette nåede jeg desværre aldrig at fortælle Barbara :o(. Jeg har haft den store fornøjelse at møde Barbara 2x her i Danmark og hun var en fantastisk sprudlende dame, som kendte hver og en Cocker stamtavle i England og så stod munden for øvrigt aldrig stille - en herlig dame :oD

Obituary - Barbara Hodgetts

JUNI:

28-6-09: Agilitystævne i Roskilde (DGI): På dette FOR SJOV DGI STÆVNE var Boban tilmeldt senior-klasse, men det var nu mest "RIS til egen R..'', da dette betyder at han ikke skulle springe så højt og dermed kunne sætte farten endnu højere, så jeg fik godt nok løbet igennem - men det var nu super sjovt - for han var godt nok i HOPLA. Han var tilmeldt 3 løb og vandt det POINT klassen (senior). Baresi var også super tændt og i sit gamle jeg. Han blev nr. 3 i TUNNEL-KULLER og fik en flot 2. plads i POINT klassen (mellem, øvet). Det var en rigtig varm dag og sidste løb (pointklassen) blev løbet 11 timer efter ankomst, men begge mine rødder bliver ikke specielt trætte i løbet af dagen, de løber med samme høje tempo hele dagen - herligt. Men det var nu også godt at der var et badekar til hundene, så de kunne blive kølet lidt ned, inden de skulle løbe. Susannes Chutney (Bobans barnebarn) vandt AGILITY-BEGYNDER og Baggios søn Magnus, kom ind på en flot 3. plads :oD.  Det var et rigtigt hyggeligt stævne med gode præmier, b.la medaljer til nr. 1+2+3 og foder/godbids præmier fra OLIVERS.

Baresi nr. 2 i POINT klassen Baresi nr. 3 i TUNNEL KULLERP Boban nr.1 i POINT klassen (senior)

Rallyprøve i Roskilde: Jeg havde ikke tilmeldt Rally, men Susannes Cocktail blev RALLY CHAMPION på dagen - STORT TILLYKKE.

27-6-09: Agilitystævne i Odense (DCH): Susanne og jeg mangler jo begge en DM kval. i agility, så derfor skulle vi lige en tur til fyn. Desværre valgte Boban at gå i 2.port i slalom, hvilket han ellers ALDRIG gør og han fik ellers alle felter - hmm - ØV. Cocktail valgte at gå UD af 2.port, hvilket han ellers ALDRIG gør - så vi må på den igen. Og så skal jeg ellers love for at jeg har fået min SUPER HUND tilbage - Baresi var ikke rigtig mærket af varmen - OG DET VAR TEMMELIG VARMT OG LUMMERT - han løb i hurtigt tempo og fik en flot 2. plads i AG3, desværre med en nedrivning på sidste forhindring, men han var kun 1 sek. fra nr. 1 (Sara Sharon - LAYNEY) som også havde 5 fejl. I SP3 rev Baresi desværre 2 pinde, men fik en flot tid alligevel. I de 2 åbne klasser var han lige en tand for hurtig og KÆK, så han løb fejl bane, men i et hæsblæsende tempo - så heller ingen DM udtagelser til Baresi. Men det var nu en super hyggelig dag alligevel.

Baresi nr. 2 i AG3

22-6-09: WIGGO - 1 år: Som tiden dog går - Wiggo, Baresis søn, er bliver 1 år i dag - TILLYKKE - dagen blev fejret til træning d. 23.6.09 - Se billeder fra agility træningen her

 

21-6-09: Dyrlægetjek: Baresi skulle i narkose og have et tjek på tænderne. Det viste sig at der var et fremmedlegeme, som havde kilet sig fast helt nede ved tandrodsknoglen på bageste kindtand, i højre side af overmunden. Dette havde bevirket at der var inflamation (betændelse) i hele kæben, i højre side. Dette kunne ikke ses udenpå, så derfor havde jeg ikke bemærket at der var noget galt. Men ikke nok med det, så var den ene fortand, tættest på højre hjørnetand, i undermunden, flækket helt nede ved tandrodsknoglen. Så han må have været ude for et eller andet uheld som har medført disse 2 skader. Så Baresi har gået rundt med TANDPINE de seneste måneder - STAKKELS BARESI og det var jo så derfor at han ikke var helt i hopla. Så jeg kan kun anbefale at man holder et vågent øje med sin hund, hvis den pludselig ændrer adfærd, da dette er et typisk smerte tegn fra hundens side. 

21-6-09: Agilitystævne i Hillerød: En lidt stressende dag, da det var "min" klub der var arrangør og at jeg så selvfølgelig skulle hjælpe til som Banebygger/fixer mm. samtidig med at jeg skulle løbe 7 løb. Vi havde også været i gang om lørdagen for at gøre klar til om søndagen. Det var ikke lige stævnet hvor jeg skulle høste præmier og jeg fik desværre heller ikke nogle DM udtagelser :0( - så vi må på den igen. Dog var jeg egentlig meget godt tilfreds med mine løb. Men efter en lang stævnedag skulle vi også sørge for at pakke sammen igen, så det blev en temmelig lang dag. Men det var nu mit indtryk at stævnet forløb godt.

13.6 - 14.06: Dyrlægetjek: Baresi var en tur på dyrehospitalet for at blive tjekket igennem, og jeg havde valgt at han også skulle have et tjek af tænderne, så han skulle i narkose. Men da blodprocenten lå i underkanten og mængden af hvideblodlegemer var alt for høj og tallene for de røde blodlegemer var for lave, så turde de ikke lægge ham i narkose, så han kom i stedet i behandling for en infektion og vi fik en ny tid ugen efter. 

13.6 - 14.06: Agilitystævne i Vejen: Igen i år gik turen til Vejen og Mette, Maj-Brit, Susanne og jeg havde lejet et par hytter på en Campingplads. Vi tog af sted allerede fredag eftermiddag, så vi kunne være friske til weekendens strabadser. Begge rødder fik lidt point til ÅRETS AGILITY HUND konkurrence, så pt. er de kvalificerede til finaleløbet i Hillerød. Baresi ligger pt. nr. 11 og Boban nr. 12 - se stillingen her. Baresi ligger pt. på en delt 9. plads i kampen om ÅRETS ALLROUND HUND. Se stillingen her. Baresi fik en flot 6. plads (af 27 hunde) i AGÅ om søndagen og Boban blev nr. 7 (af 27) i AGÅ om lørdagen. Ellers var løbene præget af lidt fejl hist og pist, men jeg var nu meget godt tilfreds. Chutney (Bobans barnebarn) førte sig også frem og fik sin først "pind" i SP1 og sørme om ikke Bobans søn, Django, også fik en pind i denne klasse, som han også vandt - Stort tillykke til både Susanne og John.

Igen i år var Steffen ude at tage billeder og han fik taget nogle super billeder af hundene, som kan ses her

Rallyprøve i Vejen: Bobans søn Django skulle op til sin første Rally prøve i Begynder klassen. Sofie klarede det super flot og Django var bare en tro kopi af sin far - han fik 99 point ud af 100 mulige - SUPER FLOT - "FARMOR" ER STOLT :oD. Boban var ikke til prøve, da han jo er kommet i champion klasse og vi har ikke lige fået trænet de 84 nye øvelser, som skal udføres med hunden på højre side - tiden må vise om vi får trænet lidt på dem hen ad vejen :0D

VIDEO - DJANGO TIL RALLYPRØVE

Jeg har gennem de sidste par måneder følt at Baresi pludselig var meget mærket af varmen og at han ikke var så tændt som han plejede at være og jeg kunne se på hans tider, sammenlignet med de hunde jeg plejer at sammenligne ham med, at han var langsommere. Han havde heller ikke så travlt med at komme ud af buret, når vi skulle ud og gøre klar. Han var også blevet mere rolig derhjemme og ville ikke altid tygge på kødben mm. Han ændrede simpelthen adfærd. Så derfor tog jeg ham til dyrlægen d. 16.6 - læs ovenfor.

 

3.6.09: Picawebalbums: Så er der opdateret i gamle albums og lagt nye ud :oD

Wiggo/Agility Wiggo Agilitystævne-Skælskør Agilitystævne-Ribe

MAJ:

30.5 - 01.06: Agilitystævne i Ribe: Endnu en gang blev det tid til det årlige pinse stævne - arrangeret af Ribe Hundevenner. Susanne og jeg havde booket en hytte på Enderupskov camping, som ligger et helt fantastisk sted med gode luftemuligheder for hundene. Boban fik den sidste DM kval. i SP og mangler nu kun én i AG. Baresi rev desværre db. springet i dette løb :0(. I AGÅ fik jeg desværre trukket Boban over et forkert spring på 4. sidste forhindring :0( - lidt surt, for han fik ellers alle felterne! Baresi rev desværre 2 pinde i dette løb, han var en smule plaget af varmen og sjuskede derfor og det kostede desværre nedrivninger! Han plejer nu ikke at være mærket af varmen. Bobans barnebarn, Chutney, løb 3 rigtig pæne løb, specielt AG1 om søndagen, som var en super god bane med flow i! Generelt var mange af banerne svære, dog ikke om søndagen. En rigtig dejlig tur i det jyske, og selvfølgelig måtte vi lige have en hjemmelavet Isvaffel i Ribe gågade og en smut tur til Tyskland blev der også tid til :oD

Steffen var igen på pletten og fik taget dette pragtfulde billede af Baresi - som jeg oven i købet fik et udprint af - TUSIND TAK :oD

Der findes flere billeder her

 

29.5.09: Baggio - 13 år: I dag fylder min gamle dreng 13 år - stort tillykke min ven :oD - still going strong!

17.5.09: Fysioterapi: Jeg har nu været hos fysioterapeut 2x og det går fremad, men der er ingen løb de næste 14 dage - 3 uger, alt efter om fremgangen fortsætter. Jeg har fået ultralyd på og har købt mig et neopren støttebind. varmecreme og isposer :oD. Men dette betyder så at jeg har været nødt til at melde afbud til årets UGE-KURSUS i Ribe - øv -øv øv :0(, men jeg tør simpelthen ikke satse på at benet bliver klar til d. 3/6. Til gengæld har Susanne været så sød at tilbyde at træne og løbe konkurrence med Baresi og det tilbud har jeg selvfølgelig taget imod med kyshånd :oD - så jeg tager med til Ribe stævnet i pinsen og vil så selv forsøge at løbe DM kval. løbene og så sætter jeg ellers stor pris på at Susanne vil løbe de øvrige løb med Baresi!

16.5.09:  Billeder af Luna og Baresis hvalpe - 1 år: Jeg har fået billeder tilsendt af Sandie/Winni. Det er Molly og Sara fra Baresis første kuld - Tusind tak skal I have :oD

Molly (Fabulous Choice Lover B First) bor hos Ib.
                                                                                Det ser ud til at hun kan "Baresi tricket" med de kuglerunde øjne, når hun er ARTIG :oD
Molly (Fabulous Choice Lover B Surprised) bor hos Anny.
                                                                                                                                                 Sara i sommertrim :oD

 

15.5.09:  Schweiss spor og Hvalpetest: Susanne og jeg var blevet spurgt om vi ikke ville lave hvalpetest på Silles kuld, på kennel Hunterfull. Da jeg pt. har min ene hånd bundet ind, efter operation, blev vi enige om at det nok var smartest at Susanne lavede testen alene, men det var nu sjovt at kigge på og studere hvalpene, som alle, selvfølgelig, gik gennem testen med glans! Efter vi havde spist, tog Flemming og jeg ud for at gå spor med Baresi og Boban. Flemming havde lagt spor ud om eftermiddagen, uden de store markeringer, så det var god træning for MIG :oD. Baresi lagde ud og var nok lige en tand for kæk til at starte med, ikke at det gør noget, for der må gerne være udsving på begge sider af sporet. Han gik fint og super flot i knækkene - sporet var lagt på Svensk manér, som adskiller sig fra Beagle klubbens regler. På dette spor var der ca. 10 meter, hvor der ikke var dryppet blod, men hele vejen blev der slæbt et frisk løb, mens der samtidig blev dryppet blod, for hver meter. Baresi gik super godt og ville have bestået, hvis det havde været en prøve. Se de svenske regler her. Bobans spor var lagt med blod og et slæb med hjerte og der lå både løb og hjerte for enden. Boban plejer kun at gå på blod, men nu vil jeg prøve at få ham til at få et billede af at der ligger mad for enden af sporet. Dette fordi at det tænder ham mere, end det at der "bare" ligger et løb, dog bærer han flot løbet tilbage hver gang. Boban gik meget koncentreret og man kunne høre næsen arbejde. Alt i alt 2 succesrige spor :oD. Vi tog derefter tilbage, hvor Jonna, Susanne og Tune havde disket op med kaffe/The mm. - En super hyggelig aften, dog var det lidt ærgerligt at Lars ikke kunne være med, han havde desværre en anden aftale :o(

9.5.09: Hvalsø - Agilitystævne: Et stævne som jeg virkelig havde set frem til, der var DM kval i de åbne klasser og Hvalsø Hundevenner kan bare det der med at afholde stævner. God stemning, fantastiske hjælpere og gode præmier. Denne gang havde Susanne, Heidi og jeg fået lokket Flemming og Jonna (kennel Hunterfull) ned og se rødderne i aktion. Men ØV for en start på dagen, jeg skulle løbe AG3 med Baresi, men nåede lige nøjagtig 4 forhindringer førend en fibersprængning fik taget på mig :0(. Jeg måtte give op og resten af dagen forsøgte jeg at sidde helt stille med is på - men de der kender mig ved at det der med at sidde stille ikke lige er det nemmeste for mig - men jeg havde ikke noget valg. Lidt ærgerligt tidspunkt, da sæsonen for DM kval. løb er skudt i gang. Det betød også at jeg måtte melde fra DM kval. stævnet i Guldborgsund d. 16/5. Men bortset fra det, så var det rigtigt hyggeligt at få besøg af Flemming, Jonna, Dennis og Viktor - som dog fik set bror Walter i et rigtig flot løb!

2-3.5.09: DAL - Bane 2: Efter en rigtig dårlig dag på arbejde, finanskrisen har desværre også ramt min arbejdsplads :0(, skulle jeg sætte mig op til at løbe DAL. Vi havde igen valgt ikke at løbe en opvarmningsbane, så det var lige på og hårdt. Boban lagde ud for mellem hundene og løb et fint fejlfrit løb. Baresi var sidste hund og løb fejlfrit og blev bedste mellemhund og Boban blev nr. 2 - en god afslutning på en svær dag. Bagefter var der generalforsamling i HH og jeg er nu officielt suppleant i HH's bestyrelse. Der blev også overrakt præmier til ÅRETS DAL HUND 2008 og her blev Baresi nr. 2 og Boban nr. 3. I årets DAL AGILITYKLUB 2008 - løb HH's mellem hold med sejren og både Baresi og Boban bidrog med fejlfrie løb :oD 

5 x HH krus + 1 HILLS taske blev det til :oD

RESULTATER DAL - 2009 - BANE 2

DAL - 2008:

Alle resultater

Resultaterne for mellem klassen

 

2-3.5.09: Agilitystævne i Fredericia: Endnu en udflugt til det jyske og denne gang med Susanne, Heidi og Louise. Vi kørte afsted tidlig lørdag morgen og havde booket en hytte på Mørkholt Strand Camping. En dejlig Campingplads tæt på skoven med gode lufte muligheder. Det er jo ikke så meget man når at se, når man kun har booket en enkelt overnatning. Der var høj sol hele lørdagen og faktisk tror jeg at Baresi var lidt mærket af varmen..., men det blev da til 2 fejlfrie løb i de åbne klasser, hvor han blev nr. 5 i AGÅ og han blev "BEDST AF 2" nr. 3 :oD. Desværre var der ikke DM udtagelser om lørdagen. Boban lagde ud med at optræde i Lydighedsringen (LP1) - det gik rigtig fint, dog missede han næseprøven, som desværre tæller 20 P. Det der gik galt var, at han jo er meget fokuseret på mig, så når klodserne bliver lagt ud, sidder han og stirrer på mig, i stedet på de 2 klodser. Så da jeg skulle sætte ham i gang med at søge, var han lidt i tvivl, men fik så pludselig øje på en klods, som han spontant samlede op og for tilbage på plads - dygtig hund - det var bare ikke lige den rigtige klods :o) - men det blev da til 148 Point ud af 180 mulige og han vandt klassen (3 stk.), så jeg var ganske godt tilfreds. Lørdag aften mødtes vi med Maj-Brit, Mette, Annette, Annalise og Susanne Lyngby, for at spise på restaurant "Ved Åen" i Vejle - rigtig fin betjening og hyggelig restaurant, men maden smagte desværre ikke rigtig af noget. Søndag skulle vise sig at blive en regnfuld dag, men det blev da til en 5. plads i AGÅ med Boban og dermed en DM kvalifikation. I SPÅ lavede begge hunde samme fejl på 5. sidste forhindring - ja hvad siger det så om føreren :oD - men jeg havde nogle gode løb. Marianne Blom havde taget Bobans RALLY CHAMPION roset med - en rigtig flot en af slagsen - og så med BOBANs navn på. 

VIDEO KOMMER SENERE

RALLY CHAMPION ROSETTE Boban vandt LP1

LP1 dommerseddel:

Prøveregler kan ses her

Dommer: Palle Bergsø

Øvelse Point Dommerkommentar
Tandvisning 10 (af 10) OK
Lineføring 14 (af 20) Lidt ustabilt følge i gang. Flagrer lidt i vendinger i løb. Enkelt skæv plads.
Stå 20 (af 20) OK
Spring 20 (af 20) OK
Stillingsskift 27 (af 30) Ekstra sid-kommando, kropskommando ved plads.
Indkald 28,5 (af 30) Lille skæv plads, ellers fint.
Næseprøve-søg 0 (af 20) Tager desværre den forkerte klods.
Fællesdæk 20 (af 20) OK
Helhedsindtryk 9 (af 10) Fører støtter sin hund godt. Dejlig arbejdsglad hund, som endnu mangler noget sikkerhed i enkelte øvelser. 

 

25-26.4.09: Agilitystævne i Albertslund: Så blev udendørssæsonen skudt i gang, for mit vedkommende, og det var ikke så tosset en start endda :oD - Baresi opnåede 2 DM kvalifikationer (AG + SP) og Boban opnåede 1 DM kvalifikation i SP. I den ene AGÅ blev Baresi nr.2 af 25, i SPÅ blev han nr. 5 af 25 og i SP3 blev han nr. 3. Boban blev nr. 4 i AG3 og i SPÅ blev han nr. 4 af 25. Så vi fik hentet præmier i hele 5 løb :oD. Vejret var skønt, så det gjorde ikke så meget at der var 4 timers forsinkelse om lørdagen, til gengæld var vi færdige allerede kl. 13 om søndagen, så vi var nogle stykker der blev og hyggede os og gik en dejlig tur med hundene. En fantastisk weekend i herligt selskab!

VIDEO KLIP: METTE og HEIDI :oD

RESULTATER KOMMER SENERE

BARESI

SP3-260409 - Nr. 3 af  Her brugte vi desværre tid på at komme korrekt ind i slalom og lidt rod efter posen, så det blev desværre til 2 sek. tidsfejl!! 
AG3-260409 - DISK En svær bane, men alt det sværre kom vi igennem uden problemer, men jeg fik desværre presset ham gennem hjulet, mine skuldre pegede den vej, i stedet for over et spring - ærgerligt, for jeg tror sgu' vi kunne have gjort os gældende i dette løb...
AGÅ-260409 - Nr. 2 af 25 Et ok løb, dog weekendens eneste tyvstart, men ellers et OK løb. Baresi blev nr. 2 af 25! og 1 stk. DM kval.
SPÅ-260409 - Nr. 5 af 25 Her brugte Baresi vel 3-4 sek. på at løbe mod slamlom, i stedet for at tage springet, men vi var heldigvis inden for banetiden og fik dermed en DM kval.

BOBAN

SPÅ-260409 - Nr. 4 af 25 Her brugte Boban vel 2-3 sek. på at løbe mod slamlom, i stedet for at tage springet, men vi var heldigvis inden for banetiden og fik dermed en DM kval.
AG3-eftermiddag -250409 - Nr. 4 af  Et ok løb, dog med flere store buer og det koster jo tid!
   
   

                      Baresi nr. 5 af 25 i SPÅ 

         Boban nr. 3 af ... i AG3
     Baresi nr. 3 af .. i SP3       Baresi nr. 2 af 25 i AGÅ
            Boban nr. 4 af 25 i SPÅ

22.4.09: Agilitykursus med JENNY DAMM: Endnu en gang var jeg heldig at få plads på et kursus med Jenny, jeg il tro at det er 4. eller 5. gang jeg er på kursus med Jenny. Denne gang var det en kursusdag i KAF-regi. Vi lagde ud med fælles morgenbord og så blev vi ellers serviceret af Winni, som havde arrangeret kurset, hun sørgede for slik, chokolade og ikke mindst hjemmelavede flødeboller i løbet af dagen - uhmm :oD. Jenny havde, som altid, rigtig mange fif til hvordan jeg kan afkorte Baresis buer ved bl.a at bakke og få helt styr på fødder og skuldre, det er lidt i stil med det vi har lavet på Tina Mette kursusforløbet her i vinter. Baresi er blevet meget bedre til at holde kontakten til mig og jeg er efterhånden ved at have styr på mine fødders placering - alt i alt et godt kursus - video kommer senere, men jeg har lagt en del billeder ud her.   

Foto: Heidi Hansen

19.4.09: Schweissdag i Beagleklubben: I dag skulle vi prøve at gå et rigtigt prøvespor - dvs. uden markeringer og lagt ud som var det til en rigtig schweiss prøve. Det var godt nok noget af en prøvelse, for MIG, at gå uden nogen form for markeringer eller idé om hvordan sporet er lagt, det eneste jeg fik at vide var at der var 2 knæk og at det var 400 m langt. Baresi blev sat af ca. 5 m fra anskudsstedet, som han fandt uden besvær, derefter fortsatte han ca. 80 m i den rigtige retning, men drejede så til højre ca. 10-15 m og var meget interesseret i skovbunden, men det var ikke blod der distraherede ham, så tilbage på sporet igen og så fint frem til første knæk til venstre og over en sti. Her fortsatte han i fin stil og fandt fint næste knæk til højre, dog mente stifinderen at knækket skulle være ca. 10 m længere fremme, men Baresi blev ved med at søge tilbage og tænk, det var stifinderen der var galt på den :oD - så man skal stole på sin hund - Baresi havde ret. Så gik det ellers de sidste 100m gennem brombærkrat mm og han fandt stolt sit løb :0) - jeg var jo overbevist om at sporet var lagt som et U, men nej dette spor var lagt i Z form, men det er jo hvad man kan komme ud for i en prøve situation. Til evalueringen fik jeg at vide at Baresis præstation ville have udløst en 1. eller 2. præmie alt efter om han selv havde fundet tilbage til sporet inden første knæk eller om vi skulle have hjælp af dommeren - so JO jeg var stolt af ham Baresi. 

15.4.09: Schweiss - LP træning: Jeg kunne jo ikke have siddende på mig at Boban var så ukoncentreret på sporet forleden :o), så i dag lagde jeg et 1 times spor med 2 knæk og med både løb og DÅSEMAD forenden af sporet. Boban gik rigtig godt og meget mere koncentreret og blev meget glad da han for enden af sporet konstaterede at dér lå hans TUBE med dåsemad - så efter at have guffet dåsemaden tog han stolt sit løb og bar det "hjem" :oD. Inden han skulle gå sporet fik vi lige trænet en LP1 prøve, da jeg har tilmeldt ham i Fredericia, i starten af maj.

12.4.09: Schweiss træning: John, som har Bobans søn Django, havde været så sød at lægge 20 timers spor ud til Boban og Django om lørdagen og disse skulle vi så gå i dag. Men inden da lagde vi lige et 3 timers prøvespor ud til Baresi. Denne gang med så få klemmer/grene mm. Det er lidt ligesom at skulle visualisere sin første agility bane, men i denne sammenhæng var der kun få markeringer (klemmer/grene mm.). Til en prøve må man jo stole 100% på hunden og har kun et visuelt billede af hvordan sporet er lagt. 

Django lagde ud og var, som altid, meget tændt. Undervejs blev han distraheret af anden fært og John måtte lige få ham i RO og forsøge at få ham til at finde tilbage på sporet igen. Han gik fint resten af vejen. 

Boban var meget ukoncentreret og tjekkede ud med mig undervejs og det plejer han nu ikke, han gik momentvis pænt, men havde brug for hjælp i knækkene. Så det var bestemt IKKE det bedste spor han havde gået :o( - men han fandt da løbet :oD. Jeg tror at han var lidt træt efter påskens strabadser i Sverige. 

Baresi gik super godt og med god fart uden at være for hurtig. Sporet var lagt hen over 2 Å'er, dog uden vand, og det havde han ikke prøvet før. Men han gik 5 m til venstre og 5 meter til højre og så krydsede han fint den første Å og ved den næste Å var han slet ikke i tvivl om at han skulle gå lige over :oD - han markerede fint sårlejet og fortsatte i samme fine stil. 5-10 meter før enden af sporet, går han venstre om en stor bunke grene/træer og får viklet sig 3 gange om en stub, så jeg bliver nødt til at vikle ham fri, men han finder selv fint tilbage på sporet, som ligger til højre for grenbunken og tager stolt sin løb - sej fyr!

Baresi Boban Django

10. + 11.4.09: GÅSAHOPPET - agilitystævne i Sverige: Endnu en gang drog Susanne og jeg mod Skurup, for at deltage i årets GÅSAHOP. Denne gang havde vi booket en hytte på et helt fantastisk Bed & Breakfast, hos Jan og Gunilla. Der var en dejlig, stor, indhegnet have til og hundene kunne bare løbe frit - herligt - det var dog ikke så meget vi var i hytten, da vi kun havde booket en enkelt overnatning. Vi har allerede booket os ind i påsken til næste år og har sørme fået status som VIP gæster :oD. Det var dejligt vejr, så der var rig mulighed for at smide sig på græsset uden for hallen, ind imellem løbene. Det var, som altid, en super sjov tur i godt selskab og igen var der rigtig mange i den danske lejr.

Baresi løb faktisk rigtig godt, dog var de bedste løb - dem hvor han IKKE tyvstartede :oD. Jeg kunne godt mærke at det var længe siden at jeg havde løbet og trænet med Boban, så det blev til en del disk, men jeg skal ellers love for at den 8-årrige herre ikke har slækket på farten :oD. Her er røddernes resultater og lidt videoklip:

ALLE RESULTATER KAN SES HER

VIDEO KLIP - SUSANNE MERRIS

BOBAN

SP3 - fredag

Klassens resultat

Desværre får han en vægring og det koster jo tid. 

AG åben - lørdag 

Klassens resultat

Desværre får han en vægring og det koster jo tid, men den er alligevel kun 2 sek. fra Gittes Zinnia :oD, som blev nr. 3 ud af

BARESI

 

SP3-fredag

Klassens resultat

Baresi løb rigtig godt og selvom vi valgte den lange vej fra forhindring nr. 5-6-7, blev han alligevel nr. 7 ud af 76 hunde! 35 hunde blev diskede i denne klasse.

SP åben - fredag

Klassens resultat

Desværre trak Baresi mod slalom i stedet for tunnelhullet på 4. sidste forhindring og mistede derfor ca. 1 sek., og det ville ellers have rakt til en plads i TOP 10.
AG åben - lørdag

Klassens resultat

Hvis ellers ikke føreren tog fejl af vippe og bom - kunne det sikkert have været et godt løb :oD - eneste trøst er at det var der også andre der gjorde i kampens hede!

 

 

6.4.09: Tur ved skov og sø: Vejret har jo været fantastisk i dag - så jeg har igen været en tur i Jonstrup og fik taget lidt billeder af hundene - alle billeder kan ses her - jeg fik også lagt spor ud, som jeg skal gå i morgen!

4/5.4.09: Agility kursus med Anita Axelsson: Jeg har været på kursus med Anita for 3. gang og det var, vanen tro, et godt kursus. Anita underviser efter Greg Derrett's handlings system (Grundsving, Front Cross, Rear Cross, Push, Pull, serpentiner og skift tæt på næste forhindring). Det var tydeligt at se at Baresi lavede alle øvelserne, som sad de på rygraden - egentlig lidt sjovt, for jeg synes ikke jeg har trænet så meget grundsving mm. med ham det seneste år. Men han var blot 1½ år, da vi trænede det første gang hos Anita - så det må være gået rent ind den gang. En super hyggelig weekend i godt selskab. Jeg fik ikke lige taget billeder, men det er jeg sikker på at Gitte fik, så ingen billeder endnu. Jeg må vist hellere bruge min ferie på at få set et par DVD'er lavet af Greg Derret :oD

31.3.09: BOBAN - 8 år: Endnu et år er gået og Boban fylder i dag 8 år i dag og hvilke 8 herlige år - tillykke min lille øjesten :oD - Boban er for øvrigt på forsiden at Spaniel Nyt i denne måned :oD

 29.3.09: Schweissdag i Beagleklubben: Endnu en gang fik jeg mulighed for at gå Schweiss spor (400 m, 2 knæk) i Beagle regi. Det var en pragtfuld dag, solen skinnede fra en klar himmel og humøret var i top. Vi startede med at lægge spor ud 2 og 2. Denne gang skulle jeg lægge spor ud sammen med Britta. Jeg skulle lægge et spor ud til en ½ år gammel Beagle tæve, så vi lagde et 200-250 m spor ud. Lis lagde et 400 m spor ud til Baresi. Fordelen ved at gå Schweiss i en klub er netop at man ikke selv lægger sit eget spor ud og derved også sætter egen fært ud på sporet. Efter sporudlægning samledes vi alle til morgenbrød og sad og hyggede i solen. Bagefter gik vi tur med alle hundene, i snor selvfølgelig :oD og 3 timer senere var vi klar til at gå spor. Baresi lagde fint ud, dog i et hurtigere tempo end når vi går 24/48 timers spor, men på disse spor er han selvfølgelig også nødt til at koncentrere sig mere! Han gik fint på knækkene, men missede sårlejet under vejs, han havde nok ikke tid :oD, da han kom for enden af sporet gik han 5-7 meter forbi, men kom fint tilbage igen og fandt løbet (rådyr underben) og tog det glad i munden - stolt så han ud, mindst lige så stolt som mig :oD - næste gang skal vi have lagt et rigtigt PRØVESPOR ud, dvs. helt efter bogen og UDEN klemmer. Vi fik ellers prøvet vores nye ORANGE klemmer, som i den grad kan ses - herligt! Alt i alt en SUPER dag i det fri. Så jeg var hjemme igen ved 13:30 tiden og så ellers tilbage til Hillerød igen for at løbe Agility kl. 16 :oD - endnu en dag i hundenes tegn!

 

22.3.09: DAL-2009-Bane 1: Så blev årets DAL agility konkurrence skudt i gang. En konkurrence hvor klubber over hele Danmark konkurrerer på 4 baner, fordelt på 1 bane pr. kvartal. 4 forskellige dommere tegner hver en bane, som så bliver udleveret til klubberne og herefter løbes banen og resultaterne indberettes. Baresi og Boban løber for Hillerød hundevenner. Denne gang lagde vi hårdt ud med at løbe DAL banen uden opvarmningsløb (en bane forskellig fra DAL banen) og begge mine rødder var tændt. Baresi lagde ud i en rasende fart og fuldførte agilitybanen på 32,52 sek. - fik ikke lige spurgt om hvor lang banen var, så jeg ved ikke hvor mange meter pr. sek. han løb, men han var blot 2,4 sek. fra den hurtigste Border Collie (Coy). Boban løb på 33,67 sek., men havde desværre en nedrivning, på en forhindring hvor overlæggeren ikke sad ordentlig i holderen, dette opdagede jeg lige inden jeg sendte ham over springet :o( - nå men pyt, han havde et pænt løb. Baresi blev nr. 1 af HH's 11 mellemhunde og Boban havde 2. hurtigste tid :oD - HH's resultater for alle str. kan ses her

 

21.3.09: Agilitystævne i Malmø: Skånska kennelklubben var vært ved dette store arrangement - der var Int. udstilling, opvisning (Dog Dancing/LP) og Agility. Der var dog kun 2 klasser, nemlig AG3 + SP3. Jeg var egentlig meget godt tilfreds med røddernes løb - se videoklip :oD - men det bedste var dog at Susanne og jeg havde en hyggelig tur og fik shoppet igennem - den svenske krone er jo lav for tiden :oD 

Her er lidt billeder lavet ud fra videooptagelserne:

Resultater for mellem hundene:

AG3:        47 hunde i klassen - 20 blev diskede - 10 med 0 fejl - resten fejl eller tidsfejl!

  •       Boban rev første pind og løb uden om et spring - 10 fejl
  •       Baresi løb i et forkert tunnelhul og blev dermed disket

Hele mellem klassens resultater:   http://www.agif-agility.se/gamez/kalender/2009/Klubbar_inbjudan/SydSkanskaKK/03-Mars/Resultat/IntAg3-medium.htm

 SP3:         48 hunde i klassen - 22 blev diskede - 8 med 0 fejl - resten fejl eller tidsfejl!

  •       Boban løb i et forkert tunnel hul og blev dermed disket
  •       Baresi havde 2 lidt store buer, men ellers fejlfri, dog kostede buerne tid og han fik derfor tidsfejl :oD

 Hele mellem klassens resultater:   http://www.agif-agility.se/gamez/kalender/2009/Klubbar_inbjudan/SydSkanskaKK/03-Mars/Resultat/Hopp3-medium.htm

Video-klip: Susanne Merris

BOBAN

BARESI
AG3 Nedrivning + vægring - 10 fejl AG3 Forkert tunnelhul - Disk
SP3 Forkert tunnelhul - DISK SP3 Store buer - ingen banefejl

 

20.3.09: Jonstrup: Et helt fantastisk sted at lufte hund, der er mulighed for lydighedstræning, Agility, Sø og Skov :oD - i dag stod den dog bare på skovtur samt en tur i søen - flere billeder her

16.3.09: Schweiss: Der er gået helt sport i at gå spor - her kommer lidt billeder - der er også lavet et webalbum på Picasa

 

7.3.09: Hvalpe agility - skovtur - Lørdags hygge: 

Hvalpe agility: I dag lagde jeg igen vejen forbi KAF, for at se Baresis søn, Wiggo, til hvalpe agility. Han er godt nok sej og meget tænkende - han skal nok blive god. Heidis fornemmeste opgave er nu at gøre ham lidt mere vild og bevare den gode kontakt hun har med ham. Han er en "haj" til at blive siddende ved første spring (kun vingerne) - det kan man vist ikke lige sige at hans far er, kun til træning :oD. Jeg fik skudt en del billeder - som kan ses her

Skovtur: Efter hvalpe træningen tog Heidi og jeg i skoven med Baresi og Wiggo - her er lidt billeder:

Lørdags hygge: Dette var dagen hvor Mette's mand,Tommi, havde fået den geniale idé at invitere os tøser + mænd til lørdags hygge. Det var en super hyggelig aften og jeg tror faktisk at mændene hyggede sig - vi havde jo lovet at det hele ikke skulle gå op i "hunde-snak" :oD. Vi hyggede os med Rachlette og Fondue - super god måde at komme hinanden ved på :oD - super godt initiativ - det må vi følge op på en anden gang.

3.3.09: Schweiss træning og RALLY: 

Schweiss: Igen i dag stod den på spor - denne gang et 24 timers spor med Boban og et 48 timers spor med Baresi. Jeg lagde ud med Baresi og jeg må sige at han klarede det fint - tempoet kom ned og jeg synes at han koncentrerede sig fint - dog tror jeg at vinden forstyrrede lidt, da det blæste en del, men det gik. Jeg havde sat en del klemmer, så jeg var sikker på at vi var på rette vej - han er rigtig dygtig til knækkene (90 grader) og bliver super stolt når han finder løbet. Jeg satte Boban på sporet og han gik rigtig godt - han cirkler lidt i knækkene, men jeg tror også at vinden forstyrrede lidt, men det gik helt fint og han fandt fint tilbage på sporet i den rigtige retning :oD Ingeborg, Baresis datter har også haft debut på blodspor - der er vist gået sport i sportræningen :oD

Billederne er taget med mobil telefonen.

Ingeborg har også været på blodspor.   Foto: Flemming Moch Jørgensen

RALLY-lydighed: Boban skal jo stille op i Champion klasse næste gang vi skal til prøve, så det er vist tid til at få trænet de nye øvelser. I dag skulle vi forsøge os med "Stå foran – Bak - Fremad." og "STOP - send fremad - Stå." - Boban elsker at bakke, så det gik ret nemt, dog skal jeg passe på at han ikke bakker skævt for at komme ind på plads, hvor han jo plejer at bakke, så kommandoen til den nye øvelse må blive BAGUD og ikke BAKKE. Den næste øvelse er straks værre og dog, det lykkedes mig at få ham til at forstå at han skulle løbe UD til keglen, UDEN brug af måtte eller lign. Han må jo ikke dutte på den og skal også nødig forveksle FELT-øvelsen (lydighed) med denne øvelse, hvor han skal stå tæt og gerne bagved keglen - i FELT øvelsen skal hunden jo stå i midten af feltet og IKKE vise interesse for keglerne - hmm. Der er en del højre handlings øvelser i champion klassen. Boban har ikke noget problem med at gå "plads" højre side (han er jo vant til at være på højre side iforb. med Agility), men det kræver lige at jeg får lært ham at lave stort set alle øvelser SPEJLVENDT - så den næste RALLY prøve er altså ikke lige om hjørnet.

Boban gør klar til at bakke Boban går fint ud og stiller sig ved keglen

2.3.09: Schweiss træning: Så er der kommet gang i træningen med blodspor - jeg har lagt både 1-3-24 timers spor ud og det går rigtigt godt for både Boban og Baresi. Boban går i et pænt tempo og man kan ligefrem høre at han bruger næsen. Baresi har mere travlt, men det er lykkedes at få ham lidt mere ned i fart ved at bruge mindre blod eller lade sporet ligge lidt længere. I morgen skal vi prøve at gå et 48 timers spor. Her er lidt billeder taget med mobilen :oD

1.3.09: Picasa webalbum: Så er der lagt nye vinter billeder ud i picasa albummet

25.2.09: Besøg fra Sverige: Jeg har haft den store fornøjelse at møde Marie og hendes hund Lexie. Marie er opdrætter i Sverige med kennelnavnet: SOLID HARMONY'S. Hun har opdrættet Inca (kennel Hunterfull) , som er den mest fantastiske cockertæve. Inca's far er FT cocker og jeg må sige at Inca er lynende hurtig og meget pleasende  - hun skal bestemt være mor til min næste hund :oD. Marie boede hos Flemming og Jonna (kennel Hunterfull). Vi tilbragte det meste af en dag i "DYNDET" og jeg fik set Inca, Ingeborg og Lexie apportere. Vi lagde også spor ud (levervand) og Marie havde lidt tips til hvordan vi skulle lægge disse, samt hvordan man kan få hunden lidt ned i tempo, hvis den bliver for ivrig. Det var en super hyggelig dag vi havde :oD                                          

     INCA

                    INGEBORG                                                                             

LEXIE                 BARTHEZ
              BARESI

Der er flere billeder her

23.2.09: Wiggo til hvalpe Agility: Baresis søn, WIGGO, er startet til hvalpe agility - det går super godt og det lader til at han er ret så kvik - han er meget tænkende, ligesom sin far - måske er det fordi de begge er klikker trænet, men man kan ligefrem se at de "tænker" når de prøver at løse en opgave :oD - her er lidt billeder fra lørdagens træning:

 Flere billeder kan ses i Wiggos album

22.2.09: Årets første agility stævne: Denne gang havde jeg kun tilmeldt Baresi, da der ingen åbne klasser var og ellers kun klasse 3. Baresi løb et rigtig pænt SP3 løb i flot tempo, han rev desværre 1 pind, men det var nu fair nok, da man var nødt til at bremse hunden for at få den videre 90 grader hen mod næste forhindring. I for sjov klassen (VM klasse) løb han et rigtig pænt løb, men han valgte efter slalom at løbe bag om ryggen på mig og tage et hjul, i stedet for at tage et spring efter slalommen, så det blev til en disk. I AG3 fik han ikke feltet på bommen (det er virkelig sjældent det sker) og løb direkte ind i db. springet, så det var bestemt ikke lige dagens bedste løb...

Igen i år blev resultaterne for DAL (Dansk agility link)  offentliggjort og i mellem klassen løb BARESI med 2.pladsen og BOBAN kom ind på en flot 3.plads - der deltog mellem 45-60 mellem hunde fordelt på 1 løb pr. kvartal. Så jeg er nu ganske godt tilfreds med at være i top 3 med begge rødder :oD - desværre var der sket en regnefejl, så Boban fik ikke sit diplom på dagen. Begge bidrog de også med resultater til ÅRETS HOLD, for 2. år i træk :oD

Alle resultater

Resultaterne for mellem klassen

 

15.2.09: Baggio har været på date: Mere herom senere - det bliver spændende og se om vi har ramt det rigtige tidspunkt og om Baggio stadig kan lave hvalpe i en alder tæt på de 13 år :oD 

9.2.09: Spor træning: Jeg har de sidste par dage gået lidt spor med hundene - vi har trænet på levervand mm. Vi har gået spor i skoven samt på marken. Her er lidt billeder af en stolt Baresi. Men nu har jeg fået fat på lidt blod, så det må vi se at få lagt ud. Her er et par MOBIL billeder :oD

7.2.09: Border collie dag i Sorø: I dag har vi været til RALLY prøve i Border collie regi. Der var arrangeret LP prøver, Udstilling, RALLY lydighed og Dog dancing. Boban - DANSK RALLY LYDIGHEDSCHAMPION - DKRCH

Der er kommet nye regler i Rally pr. 1.januar 2009. Førhen var det således at man skulle vinde ekspert klassen for at opnå "Certifikat" og det har Boban opnået 2 gange sidste år! Men fra i år kan man "nøjes" med at opnå 95 point ud af 100 point og det skal man så gøre 3 gange for at blive champion. Da Boban jo havde 2 vinderplaceringer med i bagagen, håbede jeg på at han kunne opnå 95 point i dag. Jeg var en smule mere nervøs end jeg plejer at være, men jeg ville bare så gerne have den CHAMPION ROSET, som Johanna havde fortalt om. 

Boban lagde ud i fin stil, men han så desværre ikke springet i tide (han har travlt med at kigge på mig) og fik derfor klikket på overlæggeren med bagbenene... - dette betød en fratrækning af 3 point og da springet var øvelse nr. 3,  var der lidt langt til øvelse 17 :oD, men han klarede det sørme og fik hele 96 point, til trods for de 3 point han blev fratrukket på springet! Boban blev 3.vinder ud af 17 hunde. Vi skulle ligge æresplads (dæk ved siden af fører) for Susanne og Cocktail, så der blev sagt BLIV en del gange, da Boban jo kender Susannes stemme. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er stolt over min SUPER-SEJE BOBAN :oD. Dommer, Frank Kuhfeld, mener at Boban er den første cocker der har opnået Champion titlen og som han sagde, var det velfortjent - TAK. Boban har tidligere vundet klasserne hos : Christine Hjorth og Pia Johnsen. 

I de nye regler er der også indført en CHAMPION klasse med en del nye øvelser, i bedste dog dancing stil, så dem må vi hellere se at få lært! 

Bobans barnebarn - CHUTNEY - havde sin debut i Begynder klasse og fik 88 point ud af 100 - super flot, taget i betragtning af at han aldrig har gået en rally bane før!

I Rally kan det være svært for nogle hunde at holde fast i kontakten til føreren, dog er det således at man må tale til hunden og bruge armene undervejs, men der må IKKE belønnes i form af godbidder eller legetøj undervejs og der er som regel 18 øvelser.

Til LP prøverne udfører hunden 1 øvelse af gangen og der må belønnes med guffer og legetøj mellem øvelserne. Så der er flere lydighedsfolk der har udtalt at det faktisk er svære at gå Rally end at gå op til LP prøver. Det kan være at jeg nu får blod på tanden til at melde til LP prøver i fremtiden - jeg må jo udnytte at Boban er en sand PLEASER :oD 

Desværre blev billederne ikke så gode, da vi ikke lige fik sat FLASH'en på :o( - jeg må få taget nogle nye, når jeg modtager rosetten med print på :oD

VIDEO  - Tak til Hanne Sveistrup for videoklippet!

DANSK RALLY LYDIGHEDSCHAMPION - DKRCH

 

25.1.09: Dinnerskue i Spanielklubben - region 1 - Dommer - Wilma Weijmans - Holland: Endnu en weekend med "udstilling" - ikke lige det vi jo ellers beskæftiger os mest med - men vi er nu også mest med for hyggens skyld :oD - jeg havde tilmeldt Baresi og Baggio. Boban skal formentlig med på skue senere på året, når kan kan stille i veteran klasse. Baggio nærmer sig med hastige skridt de 13 år og er blevet døv, men det ændrer ikke ved at han så ud til at hygge sig i udstillingsringen - han har ALTID elsket at vise sig frem - tempoet var fint, dog ikke så frembrusende som det har været, men han gjorde det flot og dommeren var meget imponeret over hvor velholdt han var, både med hensyn til kondition og pels :oD. Han fik forøvrigt også tildelt trimmebånd. Baggio vandt veteran klassen, vandt efterfølgende over springer veteranen og blev bedste veteran. Han endte som BIS 5 - hvilket jeg var ganske godt tilfreds med. Susannes Cocktail blev BIS 1 - stort tillykke! Baresi vandt åben klasse hanner, men blev efterfølgende slået af Anne-Lises Flicka. Der var bestilt Kinesisk buffet og jeg må sige at smagt aldeles godt - en rigtig herlig eftermiddag og aften i godt selskab. Heidi og Louise havde tilmeldt Baresis søn, WIGGO, og han vandt hvalpe klassen og endte som BEDSTE HVALP samt BIS8 - super flot - og godt gået af Louise - Baresi var stolt :oD

FOTO: Anne-Lise Dyhl

Baggio og Chili i veteran klasse Baresi og Flicka i åben klasse
BIS hundene inden placering

25.1.09: Udstilling i Stoholm: På den igen, til trods for kun 2 timers søvn :oD - igen en rigtig hyggelig dag, men der var nok nogle der var lidt matte i sokkerne. Jeg var nu glad for at jeg ikke skulle køre den lange vej hjem efter udstillingen. Dagens dommer var Bertil Lundgren fra Sverige. Baresi fik igen Very Good og Ingeborg fik en lyseblå roset (Lovende). Inca valgte vi ikke at udstille igen - nu var hun jo blevet avlsgodkendt om lørdagen. Barthez fik igen Excellent og vandt Junior klasen. Cocktail fik også Excellent og blev nr. 4 i åben klasse. Egentlig skulle han have været flyttet til Champion klasse, men det må man ikke efter de nye regler - han må vente til hvis han skal på udstilling igen. Herefter gik turen hjemad for Susanne og jeg og vi har jo den aftale at hvis man vinder CERTIFIKAT eller bliver Champion, ja så skal man give "middag" på den gyldne måge - herligt! Vi havde vanen tro en SUPER HYGGELIG og SJOV weekend og jeg ser allerede frem til DINNER skuet i Slangerup i weekenden :oD - her får vi også selskab af Heidi og Louise, så det skal nok blive sjovt!

24.1.09: Udstilling i Stoholm: Spaniel klubben afholdte den årlige DINNER udstilling i Nordjylland. Jeg havde tilmeldt Baresi og kørte ned på kennel Hunterfull for at afhente Ingeborg, Inca og Barthez. Her mødtes jeg med Susanne og Lisbeth. Vi kørte af sted i deres bil, så jeg slap for at køre og det skulle vise sig at være en god idé :oD. Vi havde booket værelser på et vandrehjem som var tilknyttet udstillings hallen. Vi ankom kl. 14, hvor vi mødtes med Anne-Lise med Flicka og Fighter. Udstillingen startede kl. 16 - Dommeren var Maria-Luise Doppelreiter fra Østrig. Barthez var den første der skule i ilden - han fik EXCELLENT og blev nr. 2 i junior klasse. Baresi fik VERY GOOD (tidl. 1. pr.) i åben klasse og Susannes Cocktail fik EXCELLENT og vandt klassen og sluttede som 2. BEDSTE HAN - fik CERTIFIKATET og blev hermed DANSK UDSTILLINGS CHAMPION - STORT TILLYKKE! Ingeborg skulle ind i hvalpe klasse og hun fik en fin lyserød roset (Særdeles lovende). Inca fik Good til trods for at hun fjantede en del, da hun skulle stilles op på gulvet foran dommeren :oD - til gengæld løber hun som en drøm i ringen. Da klokken blev 19:30 var det tid til at gå ombord i buffeten, som bestod af 2 slags kød og kartofler, samt et par lækre salater :oD. Da klokken blev 22:30 var det tid til at forlade hallen og til de der havde lyst, var det muligt at "feste" videre i et lejet lokale på vandrehjemmet. Det skulle vise sig at blive en ganske festlig aften, trods lidt heftige diskussioner/misforståelser undervejs :oD - men det skal da ikke være nogen hemmelighed at jeg hyggede mig ganske fortrinligt alligevel - en rigtig hyggelig aften i dejligt selskab! 

21.1.09: Agility kursus på Hasselgård: Denne gang trænede vi også snævert omkring vingerne samt "uden om" - derudover løb vi et baneforløb på 24 forhindringer. På en af de første delbaner indgik A'et og det var tydeligt for Tina at se at Baresi træder præcist samme sted hver gang han forcerer nedgangen. Han har begge bagben på feltet og laver det man kalder løbefelt, der er ingen grund til at lave om på det, selv om at han ikke løber hele vejen ned! Der indgik også en vippe og Tina syntes at han forcerer den rigtigt godt, ved at løbe helt frem til feltet og så videre når den går i jorden. Jeg lavede blindskift efter vippen og det fungerede fint. På 2. delbane indgik bommen og en tunnel som næste forhindring. Baresi bliver stort set altid stoppet på bommen og får så en release kommando når vi skal fortsætte. Til stævner stopper han 1 split sekund og fortsætter hurtigt derefter, ikke noget der koster specielt meget tid. Han har kun haft et par enkelte missede felter ude til stævnerne. Jeg kunne lægge fint pres på ham og sende ham snævert uden om vingerne - han rev 1 pind da jeg fik presset ham for meget, men bagefter klarede han sektionen uden problemer. Da vi skulle løbe hele banen, blev jeg helt høj, Baresi var bare så sej og jeg havde godt styr på arme/skuldre og fødder. Vi fik en del ros, så jeg var ikke til at skyde igennem da jeg kørte hjem - nøøj for en fed træning! Glæder mig allerede til næste gang :oD

17.1.09: Trim mm.: I dag var Susanne og jeg igen nede på kennel Hunterfull - her stod den på trim af Baresis datter Ingeborg, Inca og smukke Barthez. Susanne trimmede Barthez i fin stil, mens jeg gik i krig med Ingeborg og Inca, som jo ikke hører til de mest pelsrige pt. :oD - Det er nu altid så hyggeligt at komme dernede - så vi inviterer gerne os selv ved en hver given lejlighed :0D - Dagens besøg skyldes nu at vi havde lokket Flemming og Jonna til at melde 3 af deres hunde til udstilling. Desværre kunne de ikke selv deltage i udstillingen, grundet andet arrangement. Flere billeder her

                                                                                                                                Baresi og Ingeborg

11.1.09: DGI landsdelsstævne: Endnu en gang havde vi meldt os til et DGI agilitystævne. Boban lagde ud med et super sejt agilityløb og Baresi løb også fejlfrit - der var vist kun 1,5 sek. forskel på deres tider. I springløbet var de begge lige en tand for kække - men mon ikke vi samlede point til HH i det første løb. Resultaterne er endnu ikke tilgængelige.

7.1.09: Agility kursus på Hasselgård: Baresi var så heldig at få plads på Tina Mette kurset - som løber over 7 onsdage af 2 timer - udover os er der Hanne med Soffy, Preben med Godis og Kathe med Ludvig, alle Shelties. Der blev lagt vægt på små buer og træning på stakit, både med ind imellem og serpentiner. I bund og grund handler det om TIMING, at forberede hunden i god tid ved både at bruge arme/skuldre og fødder. Vi fik hver i sær lektier for og det glæder jeg mig til at få trænet. Kan slet ikke vente til næste gang som er om 14 dage. Tina forstår virkelig at motivere HUND og FØRER :oD

6.1.09: VIDEO-KLIP: Her er lidt nye videoklip fra svømmehallen (30.12.08), samt et klip af Baresi der går Spor (levervand, 28.12.08) :OD

Boban - svømmehallen

Baresi - svømmehallen

Baresi - Spor

2.1.09: Så fik jeg igen taget lidt billeder af hundene mm. og trænet lidt apportering - alle billeder kan ses i albummet "Vinter - 2009" og "Nærbilleder" i PICASA WEBALBUM:

 

1.1.09: 2008 i korte træk: Uddybende tekst og billeder kan findes her

Sponsor tøj: Det var året hvor Preben (og Gitte) sponsorerede mig med det lækreste tøj fra JAKO, Matterhorn og Pinewood.
pmelogo.gif

Jeg har fået den fedeste MATTERHORN vinter jakke - 2 JAKO træningsdragter i mikrofiber - PineWood Outdoor bukser- DRY-MAXX T-shirts fra JAKO og en super smart JAKO taske med hård bund til opbevaring af sko mm. :oD - NØJ hvor er det bare lækkert :oD - Tusind tak!

Agility: Baggio deltog i sit sidste agility løb - 12 år gammel. Baresi rykkede op i AG3 og var med på ÅRETS AGILITY HOLD (DKK). Boban var med på cocker holdet, som blev nr. 3 i konkurrencen ÅRETS AGILITY HOLD og desuden blev Boban  årets agility hund i Agility-klubben. Han blev nr. 9 i DKK's konkurrence om ÅRETS AGILITY HUND.

Agility-kurser: Baresi var igen på kursus med Anita Axelsson. Vi fik også fornøjelsen af at komme på kursus med Jens Nielsson, Tina-Mette Jørgensen og Maj-Brit Crone. Igen i år var Mette og jeg så heldige at få lov til at deltage på ugekurset i Ribe - vi havde en herlig uge, selvom jeg blev syg, vores instruktører var Sarah Lorentsen og Jenny Dam.

DM i agility: Boban havde igen i år kvalificeret sig til DM - Baresi manglede desværre en AG kvalifikation o:( - Baggios datter Dipsy var med på det vindende lille hold og blev dermed DANMARKSMESTER FOR HOLD 2008.

Stævner - udland: Vi var traditionen tro i Sverige og deltage i GÅSAHOPPET i Sverige.

DGI - stævne: Jeg deltog for første gang i et DGI stævne. Baresi vandt 2 ud af 3 klasser og blev nr. 2 i den sidste :oD. Boban fjollede rundt i ridehuset i en rasende fart, så det blev vist til 2 disk.

DAL konkurrence: Jeg har ikke kunne opstøve resultaterne fra årets konkurrence, så det må vente lidt endnu.

Rally: Baresi opnåede titlen RALLY VIDEREKOMMENDE MESTER (RALLY-V) ligesom Boban. Boban opnåede desuden at vinde Ekspert klassen 2x og mangler derfor kun 1 CERTIFIKAT for at blive RALLY CHAMPION. Han løb b. la med titlen Weekendens bedste EKSPERT og fik en fin pokal, denne Rally konkurrence blev afholdt af Dansk Hundeskole - Roskilde. Cocktail og Boban vandt b.la. racedysten arrangeret af Poul Lysholt som deltog med Megan (Springer spaniel) og Katrine Søgård med sin Sprnger spaniel Carlos.

LP: Boban og jeg satsede og meldte til en LP-1 prøve, uden dog den helt store træning, men vi fik sørme en 1. pr. og dermed endnu en titel (LP1), til trods for at det stod ned i stænger på dagen!

Jagt: Desværre bød året ikke på nogen godsjagter, men vi havde en pragtfuld jagtdag på kennel Hunterfull!

Spor-/apporterings træning: Jeg har i årets 2-3 sidste måneder brugt en del tid på at træne apportering med forskellige dummies, kanin samt duer og hundene elsker det. Det er også blevet til et par slæb i ny og næ. Baresi var så heldig at få lov til at gå et Schweiss spor i Beagle regi - håber vi får gået flere blodspor i det nye år!

Udstilling/Skue: 2 skuer blev det til i år - Baggio fik 1. pr. i Veteran klasse og Baresi fik 1.pr. de 2x han var med på skue. Baggio fik Excellent, 1V., Bedste Veteran, BIS2 på SPK's Dinnerskue. På den Nationale udstilling i Næstved, blev han Bedste Veteran - jeg trak ham dog fra store ring. Susanne og jeg var også til SCS (super cocker show), dog havde vi ikke egne hunde med, men derimod 2 herlige hunde fra kennel Hunterfull. Dejligt at kunne følge INCA, som jeg bestemt regner med skal være mor til min næste hund. Hun er nemlig ½ FT cocker og vi skal jo holde gang i de linjer med fart over feltet :oD

Aviser/Bøger: Igen i år var jeg så heldig at Marie Hansson har begge mine hunde med i hendes seneste agility bog: Agility - strategisk handling for bedre position. Avisen YSTAD ALLAHANDA (svensk avis) spurgte om de måtte tage et billede af Boban og mig, da vi var til GÅSAHOPPET og det kom der følgende ud af: AVIS. Bobans opdrætter, Mrs. Barbara Hotgett's overraskede mig ved at have sat et billede af Boban i den ENGELSKE COCKER ÅRBOG - billedet var et jeg havde sendt til hende, af Boban over slutspringet til VM i agility i  2006.

Foredrag: Jeg havde også den store fornøjelse at deltage i et foredrag med Marie Hansson vedr. aktivering/motivering af hunden.

Svømmehal: I 2008 åbnede Tåstrup Hundesvømning og vi har været flittige gæster og vil også benytte den flittigt i 2009 - herlig motion for hundene og de ELSKER at svømme!

Hyggeture: På en af årets første dage var jeg nede og besøge Gitte og vi fik hygget, trænet og gået tur ud over markerne. Susanne og jeg har været på en del AG/Rally udflugter, b.la et par gange til Ribe, Århus og Fyn. Heidi, Louise og jeg var også på tur til Fredericia. Susanne og jeg var også traditionen tro på tur til VEJEN for at løbe AG samt op til Rally prøve, vi boede sammen med Mette/Maj-Brit og Ellen/Otilie og Christine. At i alt nogle super hyggelige ture. Derud over har vi haft et par hyggelige aftner med video (agility selvfølgelig) og chips spisning :oD. Sidst men ikke mindst var Jeanie, Susanne, Heidi og jeg på en ualmindelig sjov tur til VM i Finland - nøj vi havde en sjov tur - vi har skam allerede også booket hotel i Østrig til VM 2009! Det var også året hvor vi, igen, fik mange hyggelige stunder på kennel Hunterfull :oD

Hvalpe: Baresi blev far til 2 kuld dejlige hvalpe i alt 14 stk. - og jeg er så heldig at følge 2 af dem, nemlig INGEBORG og WIGGO :oD

Dyrlæge: Igen i 2008 blev alle 3 hunde øjenlyst fri for PRA og Cataract :o) - Baresi blev desuden Optigen testet Normal/Clear (A)

Rund fødselsdag: Det var året hvor jeg fyldte 40 år og jeg havde en rigtig god dag, samt fest - tak til alle som var med til at fejre mig :oD 

30.12.08: Svømmehallen: Så fik jeg skudt lidt video fra hallen: 

Boban - svømmehallen

Baresi - svømmehallen

29.12.08: Baresi - BEAGLE for en dag: Jeg har været så heldig at få lov til at komme med ud og træne SCHWEISS (blodspor) i Beagle klubben. Vi ankom til skoven kl. 10 og vi blev delt op i små hold á 2-3 personer. Vi fik et kort over skoven, som på forhånd var delt op i 6-8 områder. Jeg gik med Erik, som var rigtig sød til at fortælle om hvordan man lægger et schweiss spor og om hvordan en schweiss-prøve foregår, hvad der bliver trukket "point" for osv. Jeg gik med ud og lagde i alt 3 spor. Et 3 timers spor blive lagt således: 

  • Der markeres et anskudssted ved start og så dryppes der ellers blod for ca. hvert andet skridt - 100 meter frem og så laves der et 90 graders knæk.
  • Der fortsættes 200 meter, undervejs laves et sårleje, som hunden skal markere, der laves igen et 90 graders knæk.
  • Der fortsættes ca. 100 meter og der lægges et løb for enden af sporet.
  • Der sættes markeringer op undervejs, gerne i form af pinde mm.
  • Man har en stifinder med når man går sporet, og denne holder sig bagved hund og fører og tager evt. tøjklemme markeringer med.

Første Beagle jeg skulle følge på sporet, var lidt tid om at komme rigtigt i gang, men ellers gik det fint resten af vejen, - det er OK at hunden laver en "rundering" på sporet, dvs. at den pludselig går i ring og finder tilbage på sporet igen og hunden behøver heller ikke nødvendigvis at gå i sporet, da vinden nemt kan få færten 3-4 meter ved siden af. Det er faktisk tilladt at hunden går op til 35-65 meter væk fra sporet, førend at en dommer vil gribe ind og få hunden tilbage på sporet igen! Næste Beagle gik af sporet og måtte sættes tilbage igen og ville dermed have fået en 2. pr. til en off. prøve.

Endelig blev det tid til at gå et 3 timers begynder spor med Baresi. Begyndersporet var ca. 300 meter langt. Baresi var meget tændt ved anskudsstedet og gik fint 60 meter frem til første knæk, han gik en anelse længere ud, men fandt fint tilbage på sporet og gik flot frem til næste knæk på 90 grader, kort efter gik han en lille "runde" og ind på sporet igen - han strøg direkte frem til løbet og tog det stolt i munden :oD - vi havde ikke lagt noget sårleje undervejs, som han ellers skulle have markeret ved at stoppe op. Jeg var rigtig stolt over Baresis præstation og han fladt bestemt ikke igennem, selvom han var i fint BEAGLE selskab. En super hyggelig dag og jeg håber at jeg får mulighed for at deltage en anden gang. Men nu må jeg selv ud og lægge lidt spor til ham! Problemet er bare at finde et areal, hvor man kan lade sporet ligge i 3 timer uden forstyrelser... Hmm

                                                                                                                                                                                                                                 Stolt ser han ud :oD

Læs meget mere her på denne Beagle side

 

28.12.08: JULEHYGGE hos Susanne: I dag havde jeg Baresi med op til Susanne. Vi kørte først en tur i Melby lejren - et helt fantastisk sted at lufte hund - vejret var pragtfuldt og hundene nød at spæne rundt i lyngen. Jeg fik taget lidt billeder - flere kan ses her. Bagefter lagde vi et spor (levervand) til Baresi og Cayenne. Baresi gik et fint spor og gik et fint 90 C knæk - og stolt var han også da han bar "løbet" hjem. Chutney, som er Baresis lillebror, nød virkelig at Baresi gad lege med ham - se billeder her. Heidi og Louise stødte til om eftermiddagen og vi havde en rigtig hyggelig dag. Jeg fik også taget lidt billeder af Wiggo - flere billeder kan ses her.

Her er et lille udpluk af dagens billeder:

                                       Baresi - Cocktail - Chutney
  Baresi - Wiggo - Walter - Chutney - alle fra kennel HUNTERFULL
                                                                Wiggo og Baresi
                                                                                Baresis søn: WIGGO - 6 mdr.
                                                       De 2 brødre hygger omkring juletræet :oD

Hvis du er kommet ind på denne side uden om hovedsiden, og gerne vil besøge min hjemmeside, så klik her: www.boban.dk