DAGBOG - SIDSTE NYT - 2010/2011

PICASA WEBALBUM

2011

FEBRUAR:

6.2.11:  IQ - en jakt cocker fra sverige: Endelig skulle vi hente IQ - hun er godt nok sød og ualmindelig sjov - hun er fuld af spillopper og de foregår i et rasende tempo :)

JANUAR:

31.1.11:  Hvalpe - agility - Tina Mette: Aftenens tema var "Agility puppy foundation". Vi lagde ud med at introducere unghundene for en bom (80 cm høj), som de skulle tage i fuld længde. Jeg startede med at lægge legetøj for enden, for at give ham et ekstra drive, samt ikke at stille for høje krav til at han skulle stoppe og nosetouche. Efter 3x på bommen i fuld fart, blev måtten lagt i stedet for. Bonus klarede fint at stoppe op og nose-touche :). En buet tunnel, før bommen, blev koblet på og Bonus klarede i fin stil at stoppe på måtten - sej hund. Til sidst blev der lagt en tunnel ind under bommen og første gang studsede han lige over den, men de efterfølgende gange betød det ingenting. Næste øvelse var en "mølle" på 3 spring, hvor spring nr. 2 gradvist blev flyttet længere og længere væk - et godt tjek på om hunden søger springene selv :) - Bonus var super sej! De sidste øvelser var motoriske øvelser. Papkasse og bedroller, hvor hunden skulle shapes til at stå i dem. Samt et omvendt vippebrædt med hunde madrasse på og dernæst en stor plade - hunden skulle have alle 4 poter på pladen og gerne bevæge sig på den og holde balancen. Bonus var så sej - han endte med at tænde på "vippe-øvelsen". Der var også en plade som var placeret på et stk. isoleringsrør, således at det blev til en mini vippe . dén syntes Bonus også var sjov :). Sidste øvelse var en start på at lære hunden at stå på hænder. Et bræt med gulvtæppe på blev placeret med den ene side på gulvet og den anden på en lav plastic kasse. Hunden skulle så shapes til at bakke op på pladen og denne flyttes så senere hen opad en væg. Bonus var ret sej, så det må vi lige træne videre på, så han kan blive lige så sej som onkel Chutney :)

30.1.11:  Hvalpe - agility - Gitte Hoffmeister: Vi har meldt os til 6x kursus forløb med forskellige temaer. I dag blev vi introduceret til cirkel træning, hvor man løber rundt i en cirkel med hunden og denne skal så tage kontakt og følge en, øvelsen laves både med hunden på højre og venstre side. Rigtig god kontakt øvelse og opvarmning. Næste øvelse var en springteknik øvelse hvor der stilles 2 spring op og der placeres tagrender før og imellem springene. Meningen er så at tagrenderne placeres således at hunden bouncher mellem springene og får et optimalt løbemønster. Bonus klarede begge øvelser rigtig fint. Næste øvelse var introduktion til feltet på en liggende ballancebom. Bonus skal stoppe og nosetouche på musemåtte og først forlade bommen på kommandoen OKAY - han er blevet rigtig god til at fastholde positionen, selvom jeg går forbi ham. Vi lavede også en øvelse hvor vi shapede hunden til at tage 1-4 spring selv i en "mølle", meningen er så at hunden selv skal søge springene, selvom disse med tiden vil blive flyttet længere og længere fra hinanden. Vi sluttede af med en fremadsendelse 3 spring - buet tunnel og 1 spring. Rigtig god eftermiddag på Hasselgård :) 

22/23.1.11:  Udstilling - Stoholm - SPK:  Så blev det tid til årets første udstilling. Igen i år fulgtes jeg med Susanne til Nordjylland. Jeg havde taget Bonus med og tilmeldt ham i hvalpeklasse. Nu er han jo ikke opdrættet med henblik på udstilling, men han fik nu 2 pæne kritikker med på vejen alligevel :) - dog blev det kun til 2x lovende. Dommerne var jeg ikke så vild med - de fortræk nærmest ikke en mine og havde meget travlt med at Bonus jo er sort/hvid på brystet, HVILKET ER TILLADT, ?? - men pyt, Bonus havde en sjov weekend og han syntes det var sjovt at være i ringen. Men nu hører jeg jo også til dem der tager legetøj med i ringen og sørger for at vænne hunden til at være i ringen inden det starter - det skal jo helst være en FEST for hunden, ikke? :) - det var der mange udstillere der kunne lære noget af :oD 

17.1.11:  Hvalpe - agility - Tina Mette:  Så var der opstart på 2. kursusforløb på Hasselgård. Vi lagde ud med at se hvordan Bonus ville reagere på at løbe et hesteskoforløb uden at starte med baglænskædning, samt at jeg skulle holde mig tilbage når han blev sendt i tunnellerne (der var 2, en for enden og en på den ene langside) - Tina holdt Bonus og jeg lagde hans lgetøj i mål - han var rigtig sej og fremadrettet på forhindringerne :). Vi fik også trænet fremsendelse alt imens hunden sendes i tunnellen og føreren bakker - det var lidt svært, altså for mig - hvor tit er det lige at man bakker på en agilitybane mens hunden sendes fremad. Bonus var super cool og var helt ok med at jeg ikke løb i samme retning. Vi fik også trænet nose-touch på bommen, alt imens jeg bevægede mig videre efter feltet. Alt i alt FED træning :)

15-16.1.11:  IQ - Strängnäs: Så blev det endelig tid til at hilse på lille IQ - en jaktcocker (FT) - vi var ikke et øjeblik i tvivl om hvilken tæve i kuldet der skulle blive vores :) - IQ's mor ULLIS er den skønneste jaktcocker man kan forestille sig - super tændt på jagt og i FULDSTÆNDIG ro indenfor :oD - I december var vi oppe og se hende inden hun blev parret og hun er godt nok en skøn tæve. Kuldet var 5 uger og der var allerede godt gang i dem. 

8.1.11: MyDog - Göteborg: Susanne og jeg kørte lige et smut til Sverige for at shoppe lidt i de mange boder og se lidt agility. Det var et helvede at finde en P-plads, brugte en lille time - hmrff, men da vi så endelig fandt en skullle vi ikke betale P-afgift :oD. Der var ½ km kø foran indgangen, men heldigvis havde jeg printet adgangsbilletter ud, så vi kom ind med det samme :) - en hyggelig, men også lang tur.

2.1.11: Bonus i sneen: Lidt billeder af Bonus - flere kan ses her

2010

DECEMBER:

30.12.10: Selvtræning på Hasselgård: Endnu en gang havde Susanne og jeg booket Hasselgård. I dag ville jeg introducere Bonus for posen. Jeg satte ham af og gik ned og løftede posen lidt og kaldt på ham og vupti - han løb igennem. Dette gjorde jeg en gang mere og så kunne han ellers selv løbe igennem den uden hjælp - dygtig hund :). Jeg fik lavet en lille bane bestående af spring-spring-pose-tunnel-spring- spring i U form. Sjovt at se hvor dan han vender det vide ud af øjnene nå han er ved at nå sit legetøj, som enten ligger i mål eller bliver kastet :OD. Vi fik også trænet slalomindgang (2 pinde) samt bom. Baresi var også lige i sit S 

28.12.10: Selvtræning på Hasselgård: Denne gang sammen med Susanne med Chutney og Cocktail. Bonus var helt vildt god til at koncentrere sig, selvom at Susanne løb på den anden halvdel af banen :) Baresi fik også ført sig frem i et voldsomt tempo :). Bonus fik prøvet bommen og den løb han på som han havde prøvet det 100 gange før :). Han har stopfelt på bommen ved nose-touch på musemåtte, men jeg valgte også at lægge en guf på måtten. Han spurtede over bommen og åd guffen, men blev ved med at NOSE-touche på måtten - sej fyr!

25.12.10: Selvtræning på Hasselgård: Skønt også at få lavet lidt med Baresi - han var godt nok tændt! Bonus fik trænet på nogle af de ting vi har lavet på hvalpe holdet.

20.12.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette: Denne gang skulle vi forsøge os med "mølle" og jeg var 100% sikker på at han ikke kunne sendes ud og tage møllen selvstændigt - men han gjorde det sgu' UDEN at tøve og i fint tempo - sej fyr - så STOL dog på din hund :OD. Han blev såmænd helt tændt på den kombination og specielt fordi der lå en tunnel lige inden møllen.

19.12.10: Selvtræning på Hasselgård: Skønt at få trænet noget af det vi har lært til hvalpe AG - han er godt nok herlig at træne med!

13.12.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette: Aftenens træning bød på slalom indgange (på 2 pinde) - dét havde Bonus ikke prøvet før - men et enkelt klik og han forstod at han skulle løbe imellem de 2 pinde - han tilbød rigtig indgang fra flere forskellige vinkler også 90° :0D - Dernæst skulle der baglænskædes et baneforløb på 11 "forhindringer": spring - tunnel - spring - tunnel - mølle - tunnel - spring - tunnel - spring     

12.12.10: Bonus til Hvalpe Agility - selvtræning: Susanne og jeg havde booket 2 timer på Hasselgård og jeg fik trænet STAY samt fremadsendelse på 2 spring og 2 tunneller, med Bonus - sej lille fyr - nøøj hvor han synes det er sjovt :oD og han kunne koncentrere sig selvom Susanne løb på den anden halvdel banen!    

 

NOVEMBER:

22.11.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:     

15.11.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:   

1.11.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:   

 

OKTOBER:

30.10.10: Agility stævne i Ribe:  Susanne og jeg kørte lige et smut til Ribe for at løbe AG - Chutney førte sig frem og fik et par "pinde" med hjem - Baresi var lige en tand for kæk og glemte at løfte stængerne og fik dermed et par nedrivninger - hmrff. Men "PYT" jeg fik betalt maden på vej hjem og det havde Chutney sørget for :oD

18.10.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:  Bonus er tilmeldt et kursusforløb på 8x indendørs på tæppe (Hasselgård) - jeg var lidt spændt på hvordan han ville reagere på tæppet, men det lod han sig ikke mærke af. Der er selvfølgelig ingen overliggere på nogle af springene, men vingerne står der. Vi startede med at træne fremad sendelse på 2 spring med skift bag hunden, til begge sider. Lene holdt ham, mens jeg gik i position og Tina sad i mål med hans legetøj - han var godt nok tændt og det generede ham overhovedet ikke at jeg skiftede bag ham - han var rigtig sej. Næste forløb var en tunnel - spring - A (25 cm højt). Først fik han lov at løbe hen over A'et 4-5x og dernæst lavede vi baglænskædning, så han fik et spring med og til sidst alle 3 forhindringer. De var placeret i en bue og Bonus var bare så sej til at søge forhindringerne. Igen fik vi Lene til at holde Bonus ved tunnelhullet, så jeg kunne gå i position og Tina sad ved nedgangen til A'et med hans legetøj - han løb alt hvad han kunne og var helt vildt god til at koncentrere sig - sej 4 mdr.s hvalp :o) :o) :o) - Super fed træning og jeg kørte glad hjem igen med troen på at Bonus nok skal få god fart på når han en dag skal løbe konkurrence.

17.10.10: Agility stævne - VAS: Hyggeligt at være til stævne igen, dog var det en meget lang dag (8:30-18), men Baresi løb ok, men desværre kunne han ikke stå fast på det glatte "Gundsølille"-tæppe :( og det bar især præg på hans tider, specielt i slalom var den helt gal, han løb og løb, men hang nærmest fast rundt om pindene....

16.10.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:  I dag var der 4 hvalpe med, en Border collie på 6½ md., en pudel 10 mdr. og en Collie på 5½ md. og Bonus på 4 mdr. Vi lagde ud med at teste hvordan kontakten var imellem hund og fører, Tina gik tæt på med Mo-jo, alt imens hun legede trække-leg med ham og løb en møllekombination. Bonus var helt vildt sej til at fastholde koncentrationen :) også selvom vi var tæt på. Dernæst var Bonus første hund på banen, han skulle lave fremadsendelse ned mod Tina og hans legetøj. Han løbe fint af sted på de små ben. Bagefter skulle Tina holde ham, alt imens jeg skulle sige lyde og trække rundt med hans legetøj på snor og løbe imellem de 3 spring (ingen overlæggere) på række. Jeg skal ellers love for at Bonus sprællede for at komme af sted ned til mig og ikke mindst legetøjet :). Næste øvelse var selvtræning på 2 spring (uden overlæggere) hvor hvalpen skulle shapes til at løbe snævert omkring vingen og tilbage til føreren som stod placeret midt imellem de 2 spring. Når første vinge var shapet skulle føreren skifte og sende hvalpen hen mellem næste vinge sæt og tilbage igen, så der derved blev løbet i 8 tal. Bonus forstår fint øvelsen, meeen han kunne nu godt sætte noget mere SPEED på :oD eller også var han bare lidt træt. Sidste øvelse var også fremadsendelse, denne gang med : SPRING - LET BUET TUNNEL - SPRING - SPRING. Øvelsen blev baglænskædet og prøvet fra begge retninger, til sidst hvor føreren skulle lave et retningsskift efter sidste forhindring. Jeg må sige at han fatter øvelserne lige med det samme og jeg tror også at han yder det bedste han kan pt., han er den yngste på holdet, med sine bare 4 mdr., så det skal nok gå.

 

5.10.10: Tur i MBS skoven: Boban, Baresi og Bonus på skovtur i vores ynglings "skov": 

Far og søn

Morfar samt far og søn

Og så gik turen hjemad ...

1-3.10.10: VM i agility:  Jeanie, Susanne, Heidi og jeg var vanen tro på tur til VM i agility - denne gang i Rieden Kreuth, i syd Tyskland. Vi tog nattoget ligesom sidste år - det er bare så hyggeligt. Vi boede ca. 20 km fra hallen i en hyggelig by ved navn Amberg. Det var et rigtig godt hotel med fin service og det lykkedes os at lave en fast TAXA aftale til og fra hallen hver dag, så det var dejligt mageligt :oD. 

Der var godt nok sket meget mht. fart og niveau hos mange af ekvipagerne - hold op der er kommet tempo på og ikke mindst super flot handling. Japan havde virkelig rykket sig og så vidt jeg husker hev de også et par medaljer med hjem. Alt i alt igen en super fed oplevelse i hyggeligt selskab :OD - Dog var der hamrende koldt i hallen, så jeg vil tro at der var godt gang i hundetæpperne i de omkring liggende boder. Jeg ser frem til endnu en hyggelig tur næste år i Frankrig :oD

 

SEPTEMBER:

26.9.10: Ingeborg og Bobans hvalpe til HVM: 

Charlie og Gismo (Lille B)  Bella
Bonus stjæler leverguffer, gemt under en balje  Tunnellen var et hit også i pausen.

25.9.10: Bonus til Hvalpe Agility hos Tina Mette:  Vi var 2 hunde på holdet - en Collie hvalp og Bonus. Vi skulle lægge ud med at shape hvalpen til at løbe igennem et spring (uden overlægger) og rundt om vingen og tilbage til føreren.  Bonus fattede hurtigt hvad det gik ud på og blev shapet både højre og venstre om 2 vinger. Næste øvelse var fremadsendelse over 3 "spring", der blev baglænskædet og øvelsen gik rent ind. Dernæst skulle han lære at nose touche på en ligende musemåtte, også den øvelse gik rent ind - klog hund. Sidste øvelse var en ligende bom nedgang med en musemåtte forenden og 2 "slalompinde", så hvalpen bliver i 2+2 position (2 poter på jorden og 2 på bommen) og ikke glider ud med bagdelen. Dét syntes han godt nok var sjovt, men han var jo også vant til hvalpebommen hjemmefra :). Super fed træning også oven i købet med en kloge-åge hund :)

23.9.10: Bonus til HVM hos Johanna: Igen blev vi introduceret for nye øvelser, denne gang SLIDE: hvalpen laver SET-UP (sidder imellem benene på fører) og skal så sætte en pote på hver af førerens sko. - Dén gik også rent ind hos Bonus - vupti så sad han med en pote på hver sko.  BUKKE: fra STÅ position skal hunden bukke sig uden at lægge sig ned, brug evt. lokning med guf og en finger i lysken. Bonus forstod hurtigt øvelsen - klog hund :). BAGLÆNS ZIG ZAG: hvalpen hjælpes med en guf i hver hånd til at gå imellem førerens ben når denne går baglæns. Bonus var sej :)

18/19.9.10: Agility - DKK: Årets sidste DKK stævne og med afsluttende ÅRS konkurrencer for HOLD og individuelt. Hverken Boban eller Baresi havde kvalificeret sig individuelt  i år, men Baresi var for 3. år i træk med på holdet WOWCHESKY (Gitte/Zinnia, Pia/Chip, Ann-Britt/Diesel, reserve Jesper/Indi) og vi vandt GULD for 3. år i træk :oD  

16.9.10: Bonus til HVM hos Johanna:  Aftenens nye øvelse var SPIN: hvalpen står med front mod fører og skal dreje 180 ° med måsen mod fører. Det nemmeste er at bruge lokning, som hurtigt pilles af igen - Bonus blev brugt som DEMO hund og han var rigtig sej :)

 

9.9.10: Bonus til HVM hos Johanna: Nye øvelser denne gang var "SAY YOUR PRAYERS": hvalpen skal shapes til at "hænge" med forpoterne på førerens udstrakte arm, hund og fører sidder ned, hvalpens hovede skal så ned imellem forbenene og under armen, der kan bruges lokning i denne øvelse, men sørg for at få det pillet hurtigt af igen. - Bonus var god til at hænge på armen, og det med hovedet må være hjemmearbejde, uden for meget lokning. BAKKE FORAN FØRER: hvalpen skal bakke foran føreren, gerne mens føreren står stille, men i starten hjælpes hvalpen ved at man evt. placerer en håndplade tæt på hundens bryst og "presser" den til at bakke, dog uden at røre hunden - Bonus var meget fokuseret på min hånd og troede at han skulle dække, men pludselig så han lyset og forstod at han skulle bakke :)   

4/5.9.10: Agility - DM: En dejlig weekend i høj solskin - Baresi løb 2 fejlfrie løb og det rakte til en individuel placering som nr. 6 ud af 28 - hvilket jeg er ganske godt tilfreds med!

Baresi løb igen i år på holdet: WOWCHESKY og det lykkedes os at blive nr. 2 ud af 10 hold og dermed SØLV ved dette års DM

Resultater for mellemhundene

  

2.9.10: Bonus til HVM hos Johanna: Nye øvelser denne gang var: BOX: hvalpen løber ind i en hulla hop ring, som ligger på jorden og skal STÅ med position mod fører) - Bonus var super sej og fattede det lynhurtigt og han tilbød selv at løbe ind og placere sig. NOSE-TOUCH: hvalpen klikkes for at holde positionen med snuden mod lodret håndflade - Bonus er rigtig god til at fastholde positionen. RUNDT OM FØRER: Ved hjælp af Nose touch skal hvalpen løbe rundt om føreren for at touche på håndfladen - Bonus syntes det var ret sjovt at skulle skynde sig rundt om mig for at komme til at dutte på håndfladen - dygtig hund :). LØFTE BAGBEN: hvalpen står foran føreren, som sidder på knæ, og der kildes forsigtigt i lysken for at fremprovokere et løft af det ene bagben, der klikkes for det mindste løft, denne øvelse kan være svær at shape, så derfor hjælpes der lidt på vej - Bonus løftede bagbenet, men jeg er ikke sikker på at han forstod øvelsen helt :). Super fed træning, dog ville jeg ønske at jeg fik trænet lidt mere hjemme fra gang til gang, men Bonus klarer nu opgaverne fint alligevel.

AUGUST:

28.8.10: Agility - Gisselfelt: Vi havde taget Bonus og Charlie med og de hyggede sig rigtigt - Baresi var også med, han skulle løbe AG3, som han valgte at lade sig diske i - hmrff :)

26.8.10: Bonus til HVM hos Johanna: I dag var det flg. øvelser der skulle arbejdes med: "Elefanten" - Stok/pæl (dreje venstre og højre om en "stok") - Set-Up (position mellem højre og venstre ben) - Face (hvalpen lægger sit hoved i håndfladen) - Over/Under (gå over og under ben) - Indkald. Bonus var igen meget koncentreret om øvelserne, selvom han virkede en smule træt. Men igen en aften med super træning :oD

Flere billeder her

 

25.8.10: Himmelev "skov": Far-Boban, Mor-Ingeborg og Bonus på tur i Himmelev skov, ja skov og skov, der er endnu ingen høje træer :oD, men det er et helt fantastisk lufteområde, desværre må hundene ikke være løse, men et par flexliner kan gøre det. Og så er der også en kæmpe sø og det er jo lige noget for et par vandhunde! Så vi havde selvfølgelig en dummy med, dog var det kun "mor og far" der fik lov at svømme pga. den stærke strøm i søen.

Flere billeder her

 

 

 

 

 

24.8.10: Hjertespor: I dag skulle Bonus prøve at gå 2 små slæb (Hjerte) på hhv. 2 m og 3 m - han forstod med det samme hvad han skulle, nu er han jo også en madglad fætter, men alligevel. Vi havde lagt et par hjerte guffer for enden. Inden han blev sat på sporet, kastede vi fem hjerte stykker i det høje gras og han forstod lynhurtigt at bruge næsen :oD

22.8.10: Apporteringsdag: Heidi og Louise havde taget deres rødder med og vi trænede apportering af duer/kanin og dummy. Bonus synes at duen er lidt stor, så han fik lov at hente kanin-unge i stedet for, så han ikke får den dårlige vane at hente duerne i vingen. Wiggo (Glory/Baresi) syntes at duen var direkte frastødende og begyndte at gø af den, lidt sjovt for han hentede sådan en da han var yngre. Men det lykkedes faktisk at få ham til at tænde helt vildt på at hente duen, som dog var kommet ned i en nylonstrømpe, så nu skal Heidi bare træne lidt videre med det, indtil vi forsøger os uden nylon strømpe. Inca henter jo hvad som helst og i et rasende tempo :oD

Flere billeder her

21.8.10: Frijsenborg: I dag tog vi en tur til Frijsenborg Explorer - et Royal Canin arrangement hvor Jagt - Hest - Hund og fiskeri er i centrum. Der blev afholdt prøver i apportering og markprøvesøg samt konkurrence i agility. Bonus havde valgt at tage "Charlie" med og de havde begge en fantastisk dag og heldigvis var vejret til at de kunne få en lur i bilen, for de var godt nok mættet af oplevelser. Det betød jo så at der var god tid til at shoppe lidt i hundeboderne :oD - en super hyggelig tur i det jyske.

20.8.10: Karlstrup kalkgrav: Vi havde Inca, Ingeborg og Bonus med ud i kalkgraven - et fantastisk sted - som har det skønneste, rene vand :oD

Flere billeder her

 

19.8.10: Bonus' første "skoledag": Endelig blev det tid til at starte i skole :oD - Bonus er en rigtig lille klog og tænkende fyr og øvelserne går rent ind. Vi blev introduceret til "In the Box" (stå i papkasse), Twist (dreje rundt), Nose-touch (lodret håndflade) og Elefant-øvelsen (dreje rundt på balje). Han var så sej og meget koncentreret, selvom han kun er 10 uger. En rigtig god træningsaften, glæder mig allerede til næste uge.

Flere billeder her

16.8.10: Dyndet: Vi havde 4 rødder med ud i dyndet - alle 4 var ude at svømme :0D - de er sgu' cool :) 

Flere billeder her

 

13-15.8.10: AG stævne, Vejen: Endnu en gang på tur til Vejen - Suanne og jeg kørte fredag eftermiddag og direkte ud at slå telt op - dér mødtes vi med Mette og Maj-Britt, som vi havde booket hytter sammen med, vanen tro. Om aftenen tog vi Bonus med i bilen, så han kunne være dér mens vi spiste. Han var dejlig nem at have med og jeg skal love for at han fik en på opleveren. En super skøn hvalp med masser af gåpåmod. Baresi løb fint, dog med et par nedrivninger :o(. Vores hold Wowchesky (Gitte/Zinnia, Ann-Britt/Diesel, Pia/Tawi og reserve Jesper/Indi) fik igen sejren i hus og løb med 15 point, så det ser sørme ud til at vi for 3. år i træk løber med ÅRETS HOLD titlen.

Flere billeder her

7-8.8.10: AG stævne, Albertslund: Bonus' første stævne, dog som tilskuer :0D. Om søndagen havde han taget en "ven" med, nemlig "Lille-Bonus" - begge hvalpe tog bare det hele i stiv pote - de er sgu' herlige. Og der blev også leget lidt med Toves nye lille papilon håb :oD 

Baresi løb nogle gode løb og var da oppe og hente præmie 3x, han vandt AG3, men desværre med 5 fejl, da han løb ud af den tunnel han var sendt ind i - ØV - kunne ellers være blevet AG champ.... Boban var ikke tilmeldt dette stævne.

Flere billeder her

Video: Cici og Bonus

 

JULI:

27.7.10: Hvalpene - 7 uger:  Det er en kæmpe oplevelse at følge Boban og Ingeborgs hvalpe, man kan jo sidde i timevis og se dem lege. Alle 8 gik flot igennem hvalpetesten - et kuld vi bestemt kan være stolte af :oD - jeg glæder mig så meget til at starte på hvalpehold hos Johanna, i midten af august.

Flere billeder af hvalpene her

 

 

8.7.10: Hvalpene - 4 uger:  Flere billeder af hvalpene her

3.7.10: Billeder fra en herlig dag i Dyndet her 

JUNI:

24.6.10: Ingeborg og Bobans hvalpe: Så er der nye billeder af hvalpene - se her

13.6.10: Agility stævne, HH Hillerød: Så blev det igen tid til at afholde HH's stævne. Igen i år lykkedes det at skaffe hjælpere til stævnet og vi brugte en halv lørdag på at sætte telte op, afmåle baner osv. osv.. Selve stævnet forløb rigtig godt, til trods for at det blev en kold fornøjelse, men ingen regn :). Rent resultatmæssigt var der ikke noget at komme efter. Boban rev første pind i AGÅ - hmrff - det var den DM kvalifikation han manglede... - så jeg tror ikke at jeg vil forsøge at få den på de resterende fynske/jyske stævner - vi får se. Baresi er jo kvalificeret til DM :O). Begge var fejlfrie i SPÅ og lige uden for præmierækken.... Desværre rev Baresi en pind i SP3. Boban løb kun de åbne klasser.

8.6.10: HVALPE - Boban er blevet far for 3. gang: Ingeborg (SEVCH Hunterfull Apple Blossom - Kennel Hunterfull), som er datter af Baresi, har født 8 skønne hvalpe - en helt pragtfuld oplevelse at være med til fødslen. Det blev til 5 hanner og 3 tæver - 1 Black & Tan han og resten sorte. Vi havde nok forventet lidt flere farver i dette kuld, men det kunne tyde på at Ingeborg ikke er bærer af rødt. Jeg vil rigtig gerne have en han fra dette kuld og glæder mig til at lære dem alle bedre at kende. Der skal nok være agility, spor og lydigheds potentiale i dette kuld :) - se flere billeder her

MAJ:

29-30.5.10: Internationalt agility stævne, DKK Albertslund: Endnu en weekend med Agility, må indrømme at jeg snart trænger til en pause :). Baresi lagde ud med et super godt AG3 løb, uden nedrivninger. Hans tid var i top 38,... og det ville have rakt til en 5-6 plads, så vidt jeg husker, men men men der blev skrevet forkert på demmersedlen, så den noterede tid var 48,... sek - hmm der blev jeg godt nok sur! Nå, men PYT det er jo hvad der kan ske - hmrff :). Baresi var også fejlfri i AGÅ og SPÅ. Boban havde et fejlfri løb og 2 med fejl. Søndag var Boban ikke meget værd, han ville ikke hen til stævneringen og jeg havde nær ikke fået ham ud af buret... han ville gerne have guffer og havde ikke vrøvl med maven, men dog lignede han en der havde mavekneb :( - først søndag aften blev han heldigvis sig selv igen :oD. 

25.5.10: Øjenlysning: Boban er igen i år blevet øjenlyst FRI for Cataract, PRA og havde ingen tegn på nedsat syn :oD - Baresi blev ikke øjenlyst i denne omgang.

22-24.5.10: Agility stævne, RHV, Kingsmoor Cup, Ribe: Susanne og jeg drog vanen tro til Kingsmoor Cup i Ribe. Om lørdagen var vejret helt i top, dog noget varmt for hundene, som blev spulet med haveslangen i tide og utide. Mine løb var egentlig ok, men det blev til lidt fejl (nedrivninger) hist og pist... Boban valgte desværre at tage tunnellen, som havde indgang lige ved opgangen til bommen, i stedet for bommen - øv - da det var AG åben med DM kval og det var lige den vi manglede... Om søndagen var skulle jeg kun løbe 1 løb, nemlig AG3 med Baresi. Regnen stod ned og jeg var ikke super opsat til det løb, lavede sågar om på min start lige inden vi skulle løbe, men heldigvis valgte Baresi at løfte fuserne og sørme om ikke han vandt klassen, som bestod af 15 deltagere - jep "mor" var stolt, 2. AGILITY CERTIFIKAT kom i hus - dygtig hund :oD. 

15.5.10: Vildtspor prøve, Navekvarn, Sverige: Boban var med på tur til det nordlige Sverige for at gå Viltspår prov. Vejret var skønt - 23 °C - svag vind, så det kunne næsten ikke være bedre :o). Sporet var lagt i et meget kuperet terræn med stejle mosbelagte klippestykker, inde i en skov. Det var ca. 24 timer gammelt, lagt i regnvejr og 600m langt. Der dryppes blod, samtidig med at der trækkes et frisk rådyrløb. På 2 af strækningerne (ca. 10-15 m) bliver der ikke dryppet blod, men kun trukket løb, den ene strækning er i forbindelse med et knæk. Der er i alt 4 knæk på sporet samt en tilbagegang. Boban kom godt i gang, men på et tidspunkt ringede dommerens mobil telefon og han vendte sig om og glodede på hende - bagefter havde han lidt svært ved at finde tilbage på sporet, da han uheldigvis var nået til det første knæk, oppe på en klippetop, hvor vinden cirkulerer rundt, så han brugte en del tid på at finde tilbage igen. Boban og JEG havde fået varmen og på næste strækning valgte Boban at tage bad i 2 store vandhuller, som lå op af en klippevæg med en smal sti (ca. 30 cm). Næsen vejrede mens han badede og han steg derefter op og fulgte den smalle sti forbi klippevægen og videre på sporet. Ca. 100 m før sporets afslutning blev jeg bedt om at få Boban til at sitte/stå, da der skulle affyres skud, for at teste om hunden kan arbejde videre bagefter. Alt i alt en noget anderledes prøve, men der blevet taget højde for mobiltelefonen og kommenteret på at Boban søgte hele tiden også da han badede i et kort øjeblik :oD - så det blev til en 1. præmie i Åben klasse - Boban har derfor fået den 4. CHAMPION titel i hus og kan nu kalde sig SVENSK VILTSPÅR CHAMPION (SEVCH)

Boban - SVENSK VILTSPÅR CHAMPION (SEVCH)

9.5.10: Hvalsø Cup - AG stævne: Et super velarrangeret stævne med dejlige præmier og god stemning. Der var DM kvalifikation i de åbne klasser og sørme om ikke både Boban og Baresi var fejlfrie i både AG og SP, så det blev til 4 DM kvalifikationer :oD - Baresi manglede dog kun en i SP, så nu er han klar til DM i september. Boban mangler 1 i AG. Det var en lang dag og vejret viste sig ikke lige fra sin bedste side, så det blev en kold dag.

 

1.5.10: Schweiss træning: Om 14 dage skal jeg til Sverige for at se om Boban kan opnå den sidste 1.pr. på Schweiss spor, så han kan få en champion titel ligesom Baresi. Så der bliver trænet på liv og løs. Boban har de sidste 2 weekender gået spor lørdag aften efter en lang stævnedag, men det har ikke den store betydning, han var meget koncentreret. Men han har jo også altid været vant til at blive aktiveret mere end normalen, så i en alder af 9 år er han stadig på toppen og det er jo herligt :)

 

1.+ 2.5.10: Agility stævne, DKK, Hillerød: Endnu en weekend i agility'ens tegn. Begge rødder løb godt og Baresi hentede 2 DM kvalifikationer og Boban en :), så nu mangler Baresi kun en DM kvalifikation i spring. Vores hold Wowchesky (Gitte/Zinia, Ann-Britt/Diesel, Pia/Chip), Dorte/Baresi) blev suveræne vindere med 4 fejlfrie løb lørdag og 3 fejlfrie løb søndag - 15 point blev hevet hjem!. Der blev også fundet tid til at få shoppet lidt i boderne og hygge med veninderne :oD - alt i alt endnu en herlig weekend! 

Resultater:  

Alle Hold

 

APRIL:

24+25.4.10: Agility stævne, VEH: Årest første udendørsstævne i helt fantastisk vejr - høj sol og ingen vind :o). Begge rødder var tilmeldt - Baresi fik Agility Certifikatet i AG3 lørdag efter middag - dommer Allan Hansen. Desværre fik jeg ikke lige bedt nogen om at filme, men pyt - certet kom i hus og præmien - ja det var en pose kaffe??? - hmm, men mon ikke der blive tildelt en ærespræmie en dag. Baresi opnåede også en DM kvalifikation i Agility. Boban havde en herlig weekend - ruller sig altid inden han skal i ringen og IB'er ellers rundt på banen i store buer - men skøn er han altså at løbe med alligevel :)

Baresi nr. 6 i AGÅ

Baresi - agility certifikat

2+3.4.10 - 7.4.10: Gåsahoppet + påskeferie i Sverige: Susanne og jeg havde vanen tro booket "vores" lille hytte ca. 12 km fra hallen. Endnu en gang var det helt fantastisk at løbe på kunstgræsset m. små gummikugler i, fantastisk affjedring og hundene var helt vildt tændte inden start. Vi havde nogle rigtig gode løb - desværre er der ikke blevet uploaded nogle resultater endnu. Og som sædvanlig havde vi en super hyggelig tur.

Efter stævnet blev jeg i Sverige for at holde lidt ferie - vi havde nogle skønne dage og hundene fik gået lidt blodspor. Hytten vi havde lejet, lå i et helt fantastisk område med skov og eng. Vi fik taget en del billeder at alle hundene - Se billeder her

Vi fik også taget billeder af far og datter med hver deres SEVCH (Svensk Vildtspor Champion) rosette:

Far og datter

Baresi

MARTS

31.3.10: BOBAN 9 år: I dag fylder min lille stjerne 9 år - ak ja som tiden går alt, alt for stærkt...

28.3.10: DGI stævne: Vores første udendørs stævne og rødderne var noget forårs kåde, selvom været ikke ligefrem viste sig fra sin bedste side, hold op hvor var det en kold dag, jeg savnede mine skibukser. Vi løb en Ag og 1 springbane, begge baner 2x. Alle 4 springløb var fejlfri, men i AG løbene blev det til 2x disk og 2x 5 fejl. Gerd, Jeanie, Susanne og jeg sad i telt sammen, så stemningen var høj :oD

20.3.10: Malmø - agilitystævne og shopping: Endnu en gang satte Susanne og jeg kursen mod Malmø for at løbe agility, og dog, jeg tror egentlig det var mest for at komme over og shoppe på den Internationale udstilling, hvor der var rigtig mange godt tilbud på ting til hundene og deres førere :oD - endnu en ARRAK jakke blev indkøbt og Baresi fik sin længe ventede Back On Track "undertrøje" :oD. Rent agility mæssigt var der ikke rigtig noget at komme efter, begge rødder løb fint, dog med lidt fejl hist og pist, men de havde det sjovt!

15.3.10: Hasselgård: Nøj hvor var Baresi sej og super hurtig her til aften - vi løb på en svær handlingsbane og sluttede af på en rigtig sprinter bane - jeg var helt høj :oD 

7.3.10: DAL 2010 - bane 1: Begge rødder skulle løbe og det gik egentlig meget godt, indtil de begge fik en vægring på anden sidste forhindring - hmrff - og dermed rigtig dårlige banetider samt 5 fejl - på den igen!

6.3.10: Herringløse: Ja, vi måtte jo lige afprøve Netes nye hal og fine gulvtæppe :oD - dejlig lys hal med godt underlag og god plads, så der kan løbes på 2 baner samtidig. Dog er der plastic overlæggere på springene og ham Baresi har det altså med at rive dem ned, jeg tror det er en kombination af gulvtæppet (virker glattere end det på Hasselgård) og dét at han ikke springer højere end højst nødvendigt - han har jo travlt :oD. Vi trænede sammen med Birthe, Bente, Heidi og Louise. Boban fik også lov til at løbe - han var helt høj, men han havde jo heller ikke trænet i flere måneder.

1.3.10: Hasselgård: Baresi tænder helt vildt på at løbe indendørs - så der er drøn på og han er SEJ - og så er det jo en sand fornøjelse at jeg ikke bliver forpustet - det kan sgu' godt betale sig at løbetræne! :oD

 

FEBRUAR:

21.02.10: DAL 2009: Igen i år blev resultaterne for DAL (Dansk agility link)  offentliggjort på VAS stævnet og i mellem klassen løb BARESI med 1. pladsen og BOBAN kom ind på en flot 3.plads - der deltog i alt 48 mellem hunde. 4 løb fordelt på 1 løb pr. kvartal. Så jeg er nu ganske godt tilfreds med at være i top 3 med begge rødder, igen i 2009 :oD. Begge rødder bidrog også med resultater til ÅRETS HOLD, for 3. år i træk :oD

Individuelt: Hold:
Store hunde:
1. Maibritt Johansen med Coy, HH
2. Susse Strandby med Sina, HH
3. Susanne Therkildsen med Rupee, BCK

Mellem hunde:
1.
Dorte Lauritsen med Baresi, HH
2. Jørgen Dreymann med Toby, HH
3.
Dorte Lauritsen med Boban, HH

Små hunde:
1. Jeanette Hardis med Xenia, NOA
2. Ellen Landmark med Fifi, HH
3. Marianne Blom Larsen med Monty, NOA

 

Store hunde:
1. BCK Vallensbæk Agility Sport
2. Kvistgård Agility Forening
3. Noagård Agility Klub

Mellem hunde:
1.
Hillerød Hundevenner
2. Noagård Agility Klub
3. MBS Hundeskole

Små hunde:
1. Noagård Agility Klub
2. Hillerød Hundevenner
3. MBS Hundeskole

 

Alle individuelle resultater

Resultaterne for mellem klassen

 

21.02.10: VAS agilitystævne: Endnu et stævne på gulvtæppe. Baresi løb rigtig fint og der var som altid stort indryk fra Sverige. 

Resultater

SP3:  Baresi blev nr. 14 af 27 - 10 fejl                                                                                                                                               AG3: Baresi blev nr. 13 af 22 - 10 fejl 

Åben - Bedst af 2: Første løb: Baresi blev nr. 11 af 52 - fejlfri                                                                                          Åben - Bedst af 2: Andet løb: Baresi blev nr. 11 af 52 - fejlfri - nr. 5-11 lå inden for samme sekund.                                                                                       

15.02.10: Hasselgård: Han er sgu sej ham Baresi - godt at hans fører er i topform og træner flittigt på løbebåndet - der er godt nok fart over feltet på den lille mand :oD

 

JANUAR:

18.01.10: Hasselgård: Super fed træningsaften med Tina Mette. Holdet vi er på består af Preben/Godis, Kate/Ludvig og Jeanette/Jeanz - et rigtigt hyggeligt hold og med rig mulighed for at drille/pace hinanden :oD

16.01.10 + 17.01.10: Udstilling - Stoholm - SPK:  Årets udstilling og denne gang drog, Susanne, Lisbeth og jeg af sted med i alt 5 hunde (Cocktail-Chutney-Barthez-Ingeborg og Boban). Boban har ikke været udstillet siden maj 2006 - han må være blevet kønnere med alderen for han fik sørme excellent :oD. En rigtig hyggelig tur i godt selskab.

9.01.10: Vinterbilleder: Boban blev forelsket i denne skønne Berner Sennen, på vores luftetur :oD

 

4.01.10: Agility kursusforløb på Hasselgård: Igen i år har jeg booket mig på et kursusforløb med Tina Mette - det løber over 8x, hveranden mandag. Jeg har store forventninger til dette kursus og jeg er sikker på at de nok skal  blive indfriet :oD. Baresi løber godt på tæppet og står fint fast og der er intet slid at se på trædepuderne. Skønt at komme i gang igen.

02.01.10 + 03.01.10: VAS agilitystævne: Årets første stævne på gulvtæppe. Baresi løb rigtig fint og der var som altid stort indryk fra Sverige. Et hyggeligt, lille kort stævne

Lørdag: Resultater

SP3: Baresi blev nr. 4 af 17 - INGEN kom igennem banen uden tidsfejl :0(                                                                        AG3: Baresi blev nr. 6 af 18 - Desværre røg han ind i 2.port i slalom og fik dermed 5 fejl :o(

Søndag: Resultater

SP3: Baresi blev nr. 8 af 16 - kun 2 kom igennem banen uden tidsfejl :0(                                                                            AG3: Baresi blev nr. 2 af 18 - ØV var 1 sek. fra vinderen af CERTET (Nancy Holmström m. jojo - Sverige)

 

18.12.09: BARESI: fylder 5 år i dag - som tiden dog går :oD - og så skal Baggios urne hentes i dag - vi skal nok finde en fin plads til den. Boban kommer hjem fra "ferie" - jeg er sikker på at Baresi glæder sig :oD

5.12.09: BAGGIO: 29.05.96 - 05.12.09               

En rigtig trist dag i dag :o( - min gamle BAGGIO skulle have renset tænder og fjernet et par rovtænder - han gik glad og frisk ind til dyrlægen, men desværre fik jeg ham ikke med hjem igen - han døde af hjertestop under opvågningen....... - Baggio blev 13 år og knap 7 måneder. Dyrlægen gjorde ALT hvad han kunne for at ...redde Baggio, men hans hjerte kunne desværre ikke klare den milde narkose. Baggio var min første agility hund og blev også udstillet - han opnåede flg. 2 titler: DKAGCH og DKUCH og blev far til 62 dejlige hvalpe. Han var døv de sidste år, men var stadig en glad og frisk hund på sine gamle dage, som han tilbragte hos mine forældre. En helt igennem fantastisk familiehund - æret være hans minde!

 

Tak for alle jeres søde hilsner på Facebook! 

NOVEMBER:

15.11.09: BARESI - SVENSK VILDTSPORSCHAMPION - SVCH: Tak for alle lykønskningerne på Facebook :oD

Så gik turen mod Sverige igen - denne gang til prøve i SSRK regi. Prøven blev afholdt i Vänersborg - ca. 400 km oppe i Sverige. Dommer var Walde Dahlstrand (Drever klubben). Prøven var om søndagen, men vi skulle mødes om morgnen, så vi var nødt til at køre derop allerede om lørdagen. Jeg fulgtes endnu en gang med Flemming fra kennel Hunterfull. Regnen silede ned da vi ankom om lørdagen og det var ret så store mængder, lidt irriterende da det jo var 20 timers spor, hundene skulle gå om søndagen - det gør det jo ikke ligefrem lettere. Første hund der skulle på var Flemmings Barthez og dernæst Boban. Boban gik et rigtig fint spor, men jeg skulle godt nok lige vænne mig til at dommeren talte til mig undervejs, men det var nok fordi jeg var noget anspændt :oD - Boban skulle jo helst have en 1.pr., da han fik 2.pr. ugen før. Flemmings Ingeborg var næste hund og jeg må indrømme at jeg blev en anelse bekymret, for de var væk længe... men Ingeborg var blot meget grundig og fik 1.pr. ligesom Barthez. Sidste hund i gruppen var Baresi og da jeg skulle til at have ham ud af bilen, spurgte dommeren om han var en dygtig sporhund - beskeden som jeg er, stod jeg og mumlede lidt, men da han så spurgte igen fik jeg fremstammet et JA :OD. Hvortil dommeren svarede det var godt, for terrænet er meget svært, der er meget vand og sporet er længere end 600 m...... - jeg tror lige der var en der begyndte at svede, selvom regnen væltede ned. Lige inden Baresi fik lov at starte, sagde dommeren at han var spændt på om Baresi ville gå, som han havde vurderet ham til, ved blot at observere ham frem til sporets start.

Baresi var ikke den eneste der blev CHAMPION den dag - det gjorde hans datter INGEBORG også - STORT TILLYKKE til Kennel Hunterfull!

To stolte Champions :oD

Boban: Han lagde ud i fin stil og gik rigtig koncentreret, også selvom man kunne høre livlig aktivitet fra div. motionister og stavgængere på stierne :oD. Vi så også fodspor fra en ELG undervejs og det forvirrede Boban lidt på den ene strækning. Men ellers  klarede han det rigtig godt - ringede en anelse i 2 af knækkene og gik 10 m for langt i 4. knæk, men vendte selv om igen :oD - blodophold undervejs gik også helt fint! Skuddet, var som vanligt heller ikke noget der forstyrrede Boban og han søgte fint videre bagefter - så det var en velfortjent 1. pr.

Prøve - Kritik    Boban-Diplom

Baresi: Sporet startede midt i en kæmpe vandpyt og Baresi ladge ud med at gå i en bue uden om vandet, hvilket bestemt ikke gjorde føreren mere tryg, jeg havde jo lige fået at vide at der var mange vandpytter på dette spor - nå, men det blev godt nok gjort til skamme. Baresi kæmpede sig igennem vandet ud på Lyngmarken, som bestod af store mudderhuller, godt fyldt op med vand og klippestykker overalt. Han var super sej, men jeg må nok indrømme at jeg var noget nervøs for om vi var på rette vej. Baresi har jo fart på når han går spor og jeg plejer faktisk at stole 100% på ham, men efter at have været igennem lyngmark, klippestykker og ud i rigtig tæt skov, kom jeg lidt i tvivl. Dommeren han gik og småsnakkede lidt med sig selv, så en overgang troede jeg faktisk ikke at han kunne finde vej :oD. Man kan let miste orienteringen, for knækkene er bestemt ikke vinkelrette og da vi nåede tilbage i lyngmarken igen, var jeg sikker på at vi ikke var på rette vej, men så var det jo godt at Baresi var med, for det var helt korrekt det han lavede :oD. Egentlig godt  at Flemming og jeg forinden havde lagt spor herhjemme over Å'er, for Baresi skulle krydse den samme Å 2x. Jeg skulle nok have haft gummistøvler på, for vandet løb direkte ned i mine støvler, hver gang jeg blev nødt til at træde i hullerne mellem klippestykkerne. Ca. 100 m før sporets afslutning bliver man bedt om at stoppe, alt imens at dommeren går 5-10 m væk og løsner skud, for at se om hunden kan arbejde videre bagefter. Også dette gik helt fint, selvom Baresi bliver noget mere tændt når der skydes, han har jo været med på praktisk jagt - men han kan sagtens skelne og søger fint videre på sporet. Desværre havde ræven taget løbet, selvom det var bundet fast, men han fandt da frem til hvor det havde ligget. Efter prøven spurgte dommeren mig om jeg troede Baresi havde bestået, og jeg må indrømme at jeg svarede noget der lignede et nej, men han tog bare fis på mig - Baresi var den bedste hund i vores gruppe - så det var noget af en spor oplevelse at slutte et CHAMPIONAT af på :oD. 

Prøve - Kritik    Baresi-Diplom

4 stolte hunde med 1. præmie i Åben klasse.

Flere billeder


Hvis du er kommet ind på denne side uden om hovedsiden, og gerne vil besøge min hjemmeside, så klik her: www.boban.dk