Rally / LP lydighed
  
 Læs  om Rally her

September:

26.9.09: Lydighedsprøve/Rally opvisning, Spanielklubben, Køge:  For første gang i SPK's historie blev der afholdt Lydighedsprøve - jeg havde tilmeldt Boban i LP1, selvom jeg ikke rigtig havde fået trænet. Han gik en ok prøve, dog mistede han 20 point i Næseprøven, da han tog den forkerte klods - hmm :oD og han rejste sig i Fællesdæk, dog først da jeg kom tilbage og stod ved siden af ham, men det koster jo point - han havde også en del skævpladser, men vi fik 141 point og en 2.pr. - ganske ok med en hel øvelsen som ikke blev udført korrekt. 

KRITIK  VIDEO

Poul Lysholt og Katrine Søegaard havde lokket mig til at demonstrere en bane på Ekspert niveau og det var nu sjovt at gå lidt Rally igen, dog fik jeg lige vist en helt ny øvelse :oD - 1 skridt, 2 skridt, 2 skridt  og 3 skridt frem ha ha - jeg fik vist talt lidt forkert :oD 

VIDEO

Sakset fra Pouls blog: Vi havde lokket Dorte Lauritsen til at demonstrere rally lydighed med sin Cocker Boban (Blenkarn Lion King), som er rally champion; Katrine havde lagt en svær bane, som Boban og Dorte gennemførte med bravur. Der var også lagt en lettere bane, som man kunne få lov at prøve med Katrine som vejleder.

Tak for den fine flaske GULD-Champagne :oD - den er go' nok - det er ægte guld der er i flasken!

AUGUST:

29-8-09: RALLY DM - DKK SABRO: JEG STORE FJOLS! Efter kun 3½ times søvn, blev jeg hentet af Susanne og Cocktail og så gik turen ellers mod Sabro. Vi fik slået telt op og gjort klar til at vi skulle gå Indmarch. Århus garden førte an og så blev vi ellers linet op i DKK kreds rækkefølge. Det var en festlig måde at starte dagen på. Der var 18 hunde, som havde kvalificeret sig til DM i Ekspert klassen og meningen var så, at der skulle findes de 10 bedste, når alle havde været igennem første bane. Boban var tændt, men JEG var vist lige en tand for træt.... - vi gennemførte banen og ærespladsen gik også fint, så jeg var glad. Men JEG STORE FJOLS havde lavet fejl i 2 øvelser, UDEN at jeg havde opdaget det, ellers havde jeg jo lavet øvelserne om og dermed kun mistet 6 point - ØV - men nej vi mistede lige 2x 10 point og fik derfor KUN 79 point ud af 100 og hvis jeg ikke havde kvajet mig, ja så havde vi fået 99 point ud af 100!!! og dermed gået videre til næste bane - øv øv øv - så der røg det DM :o(

Jeg skulle have haft Boban på plads som en del af denne øvelse

Den øvelse som jeg lavede i stedet for - hmrff

Jeg skulle have haft Boban på plads som en del af denne øvelse

Den øvelse som jeg lavede i stedet for - hmrff

Når, det så er sagt må jeg vist hellere ønske Susanne og Cocktail et STORT tillykke med 3.pladsen - super flot - de fik 96 point på første bane og blev placeret mellem de 10 bedste og gik derfor videre og på næste bane fik de også 96 point. 


16.8.09: Rallyprøve i Hillerød: Bobans søn Django var til RALLY PRØVE, med Sofie som fører og de opnåede 98 point ud af 100 point, hvilket udløste titlen RALLY BEGYNDER MESTER (RALLY-B), da det var 3. gang de bestod klassen - STORT tillykke til Sofie og DJANGO. Han slægter vist sin far på :oD

14-8-09: RALLY DM - DKK SABRO: I dag kom der sørme brev om at Boban har kvalifiseret sig til DM i RALLY LYDIGHED i ekspertklassen :oD - HERLIGT - vi glæder os! Følg med på denne side 

Baggios søn Magnus (Sparky Joy's Blue Didrik): Gerd har været oppe til LP1 med Magnus og han fik en flot 1.pr. STORT tillykke til Gerd og Magnus. Jeg har jo den store fornøjelse at følge Magnus, da han løber agility i samme klub. Det er lidt mærkeligt, for det er som at se Baggio da han var ung, dog bare i en mørk blue udgave. Han har samme dybe gøen og fuld fart rundt på banen - en super sød hund.

JUNI:

14.6.09: Rallyprøve i Vejen: Bobans søn Django skulle op til sin første Rally prøve i Begynder klassen. Sofie klarede det super flot og Django var bare en tro kopi af sin far - han fik 99 point ud af 100 mulige - SUPER FLOT - "FARMOR" ER STOLT :oD. Boban var ikke til prøve, da han jo er kommet i champion klasse og vi har ikke lige fået trænet de 84 nye øvelser, som skal udføres med hunden på højre side - tiden må vise om vi får trænet lidt på dem hen ad vejen :0D

VIDEO - DJANGO TIL RALLYPRØVE


MAJ:

2-3.5.09: LP1 i Fredericia: Endnu en udflugt til det jyske og denne gang med Susanne, Heidi og Louise. Vi kørte af sted tidlig lørdag morgen og havde booket en hytte på Mørkholt Strand Camping. En dejlig Campingplads tæt på skoven med gode lufte muligheder. Det er jo ikke så meget man når at se, når man kun har booket en enkelt overnatning. Der var høj sol hele lørdagen og Boban lagde ud med at optræde i Lydighedsringen (LP1) - det gik rigtig fint, dog missede han næseprøven, som desværre tæller 20 P. Det der gik galt var, at han jo er meget fokuseret på mig, så når klodserne bliver lagt ud, sidder han og stirrer på mig, i stedet på de 2 klodser. Så da jeg skulle sætte ham i gang med at søge, var han lidt i tvivl, men fik så pludselig øje på en klods, som han spontant samlede op og for tilbage på plads - dygtig hund - det var bare ikke lige den rigtige klods :o) - men det blev da til 148 Point ud af 180 mulige og han vandt klassen (3 stk.), så jeg var ganske godt tilfreds. Marianne Blom havde taget Bobans RALLY CHAMPION roset med - en rigtig flot en af slagsen - og så med BOBANs navn på. 

RALLY CHAMPION ROSETTE Boban vandt LP1

Prøveregler kan ses her

Dommer: Palle Bergsø

Øvelse Point Dommerkommentar
Tandvisning 10 (af 10) OK
Lineføring 14 (af 20) Lidt ustabilt følge i gang. Flagrer lidt i vendinger i løb. Enkelt skæv plads.
Stå 20 (af 20) OK
Spring 20 (af 20) OK
Stillingsskift 27 (af 30) Ekstra sid-kommando, kropskommando ved plads.
Indkald 28,5 (af 30) Lille skæv plads, ellers fint.
Næseprøve-søg 0 (af 20) Tager desværre den forkerte klods.
Fællesdæk 20 (af 20) OK
Helhedsindtryk 9 (af 10) Fører støtter sin hund godt. Dejlig arbejdsglad hund, som endnu mangler noget sikkerhed i enkelte øvelser. 

 

4.3.09: Nye RALLY øvelser: Der er oprettet en Champion klasse med en del nye øvelser, samt højre handling af de eksisterende øvelser - du kan læse mere her. Der skal trænes en del, før vi kan stille op i denne klasse :oD

3.3.09: RALLY: 

RALLY-lydighed: Boban skal jo stille op i Champion klasse næste gang vi skal til prøve, så det er vist tid til at få trænet de nye øvelser. I dag skulle vi forsøge os med "Stå foran – Bak - Fremad." og "STOP - send fremad - Stå." - Boban elsker at bakke, så det gik ret nemt, dog skal jeg passe på at han ikke bakker skævt for at komme ind på plads, hvor han jo plejer at bakke, så kommandoen til den nye øvelse må blive BAGUD og ikke BAKKE. Den næste øvelse er straks værre og dog, det lykkedes mig at få ham til at forstå at han skulle løbe UD til keglen, UDEN brug af måtte eller lign. Han må jo ikke dutte på den og skal også nødig forveksle FELT-øvelsen (lydighed) med denne øvelse, hvor han skal stå tæt og gerne bagved keglen - i FELT øvelsen skal hunden jo stå i midten af feltet og IKKE vise interesse for keglerne - hmm. Der er en del højre handlings øvelser i champion klassen. Boban har ikke noget problem med at gå "plads" højre side (han er jo vant til at være på højre side iforb. med Agility), men det kræver lige at jeg får lært ham at lave stort set alle øvelser SPEJLVENDT - så den næste RALLY prøve er altså ikke lige om hjørnet.

Boban gør klar til at bakke Boban går fint ud og stiller sig ved keglen

 

7.2.09: Border collie dag i Sorø: I dag har vi været til RALLY prøve i Border collie regi. Der var arrangeret LP prøver, Udstilling, RALLY lydighed og Dog dancing.Boban - DANSK RALLY LYDIGHEDSCHAMPION - DKRCH

Der er kommet nye regler i Rally pr. 1.januar 2009. Førhen var det således at man skulle vinde ekspert klassen for at opnå "Certifikat" og det har Boban opnået 2 gange sidste år! Men fra i år kan man "nøjes" med at opnå 95 point ud af 100 point og det skal man så gøre 3 gange for at blive champion. Da Boban jo havde 2 vinderplaceringer med i bagagen, håbede jeg på at han kunne opnå 95 point i dag. Jeg var en smule mere nervøs end jeg plejer at være, men jeg ville bare så gerne have den CHAMPION ROSET, som Johanna havde fortalt om. 

Boban lagde ud i fin stil, men han så desværre ikke springet i tide (han har travlt med at kigge på mig) og fik derfor klikket på overlæggeren med bagbenene... - dette betød en fratrækning af 3 point og da springet var øvelse nr. 3,  var der lidt langt til øvelse 17 :oD, men han klarede det sørme og fik hele 96 point, til trods for de 3 point han blev fratrukket på springet! Vi skulle ligge æresplads (dæk ved siden af fører) for Susanne og Cocktail, så der blev sagt BLIV en del gange, da Boban jo kender Susannes stemme. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er stolt over min SUPER-SEJE BOBAN :oD. Dommer, Frank Kuhfeld, mener at Boban er den første cocker der har opnået Champion titlen og som han sagde, var det velfortjent - TAK. Boban har tidligere vundet klasserne hos : Christine Hjorth og Pia Johnsen. 

I de nye regler er der også indført en CHAMPION klasse med en del nye øvelser, i bedste dog dancing stil, så dem må vi hellere se at få lært! 

Bobans barnebarn - CHUTNEY - havde sin debut i Begynder klasse og fik 88 point ud af 100 - super flot, taget i betragtning af at han aldrig har gået en rally bane før!

I Rally kan det være svært for nogle hunde at holde fast i kontakten til føreren, dog er det således at man må tale til hunden og bruge armene undervejs, men der må IKKE belønnes i form af godbidder eller legetøj undervejs og der er som regel 18 øvelser.

Til LP prøverne udfører hunden 1 øvelse af gangen og der må belønnes med guffer og legetøj mellem øvelserne. Så der er flere lydighedsfolk der har udtalt at det faktisk er svære at gå Rally end at gå op til LP prøver. Det kan være at jeg nu får blod på tanden til at melde til LP prøver i fremtiden - jeg må jo udnytte at Boban er en sand PLEASER :oD 

Desværre blev billederne ikke så gode, da vi ikke lige fik sat FLASHEN på :o( - jeg må få taget nogle nye, når jeg modtager rosetten med print på :oD

VIDEO  - Tak til Hanne Sveistrup for videoklippet!

DANSK RALLY LYDIGHEDSCHAMPION - DKRCH


Hvis du er kommet ind på denne side uden om hovedsiden, og gerne vil besøge min hjemmeside, så klik her: www.boban.dk

 
 

Opdateret d. 10.3.09